U heeft gezocht op : Utrecht

8 mei 2019 Bier
BierTalent biedt innovatieve bieropleiding voor de horeca

Een brede variatie aan bier op de menukaart is niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. De consument is gewend aan een ruime keuze en steeds veeleisender. De nieuwe opleiding BierTalent biedt horecaondernemers een betaalbare en flexibele manier om bierkennis én enthousiasme van de m...

18 april 2019 Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

18 april 2019 Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

21 maart 2019 Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

18 maart 2019 Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

7 maart 2019 Awards Koffie & thee
Keen Coffee wint op Swiss Coffee Festival

Keen Coffee, een jonge, snel groeiende Specialty Coffee branderij uit Utrecht, werd afgelopen zondag eerste op de Swiss Barista Championship samen met de Zwitserse topbarista Mathieu Theis. Theis werd voor de derde keer glansrijk eerste op de Zwitserse nationale kampioenschappen met de speciaal voor...

20 februari 2019 Opening Koffie & thee Utrecht
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige...

12 februari 2019 Opening Restaurant
Jazzmans opent eerste Europese filiaal in Universiteit Utrecht

Op de Universiteit Utrecht huist sinds kort het eerste Europese filiaal van het Amerikaanse grand-café Jazzmans Brew & Bakery, dat op veel universiteiten in de VS een begrip is. Naast het hip-ogende Jazzmans is er ook ruimte voor een zelfbedieningsrestaurant en heel veel zitplekken. De...

7 februari 2019 Interview Longread
Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"

Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Food University) in Pollenzo (Italië). In dit boek behandelt hij de filosofie van voeding (en landbouw). Hij signaleert een structurele vervreemding...

31 januari 2019 Opening Achtergronden
Debuut Horeca breidt portfolio uit met Beers & Barrels

Debuut Horeca neemt vanaf 15 februari 2019 de exploitaties over van Beers & Barrels, een eigentijds en sfeervol bar-restaurant concept waarin bier een belangrijke rol speelt. Deze uitbreiding is de eerste overname in de samenwerking tussen Waterland en Debuut Horeca die afgelopen zomer tot stand...

14 januari 2019 Koffie & thee Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete...

14 januari 2019 Lunchroom Utrecht
Vergunningen voor lichte horeca in Utrechtse woonwijk

In de Kanaalstraat in Utrecht start deze maand een pilot met tijdelijke horecavergunningen, waardoor het voorzieningenniveau voor de buurt verbeterd moet worden, zo lezen we op duic.nl. Ondernemers kunnnen hun horecaplannen indienen. Deze moeten wel een toevoeging zijn op het huidige aanbod in de...

12 december 2018 Opening Culinair
Bar-bistro geopend in voormalig DE hoofdkantoor

Op 30 november opende Mr. Black and the White Ox dan eindelijk echt zijn deuren. Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich dit nieuwe restaurant. Deze bar-bistro is de gehele dag geopend voor een ontbijt en een kop koffie tot een...

7 december 2018 Opening Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st...

3 december 2018 Awards Achtergronden
Tapperij Tijdsloos is leukste voetbalkroeg van Nederland

Tapperij Tijdloos uit Papendrecht is de leukste voetbalkroeg van Nederland. Dat is live in het FOX Sports-programma ‘De Eretribune’ bekendgemaakt. FOX Sports-presentator Koert Westerman en Lars van Velsum (FC Afkicken) overhandigden de bijbehorende kampioensschaal. Mystery visit ...

29 november 2018 Wijn
Ronnie Brouwer geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op 28 november jl. heeft Ronnie Brouwer, Restaurantmanager/Sommelier bij Restaurant De Kromme Dissel* in Heelsum, een succesvolle Meesterproef SVH Wijnmeester afgelegd. Begin 2019 zal Ronnie Brouwer geïnaugureerd worden als 34ste SVH Wijnmeester van Nederland. Meesterproef De Meest...

25 oktober 2018 Economie Achtergronden
Horeca update: groei hotelovernachtingen neemt af, fastservice positieve uitschieter

De Rabobank presenteerde zojuist de horeca en recreatie update oktober 2018. We delen hierbij enkele bevindingen van de bank. De horeca- en recreatiesector bevindt zich in een groeifase. Consumenten geven meer uit en ook de groei in het aantal buitenlandse gasten zet verder door. Uitdagingen zijn de...

25 oktober 2018 Achtergronden Utrecht
Voormalige poptempel Utrecht wordt horecazaak

Verrassend is het niet. Haast ieder leegstaand pand in stadscentra binnen de Randstad wordt omgetoverd tot horecabestemming en nu is Utrecht de gemeente die dit doet met een karakteristiek pand. De oude poptempel Tivoli in Utrecht gaat immers plaats bieden aan onder meer een restaurant en een hotel....

15 oktober 2018 Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

10 oktober 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Startende horecaondernemers onbekend met aftrekposten

Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet 1 op de 3 startende ondernemers niet welke autokosten zij zakelijk kunnen aftrekken. Ook heeft 4 op de 10 ondernemers niet gecheckt op welke aftrekposten zij recht hebben. Dit blijkt uit o...

9 oktober 2018 Bier Achtergronden
Bier&cO wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers en handelshuis Bier&cO kondigen vandaag met trots aan hun krachten te bundelen. Bier&cO, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers. Met de overname versterkt Swinkels Family Brewers de lokale relevantie van...

2 oktober 2018
Europese finale World Bartenders Championships in Utrecht

Op woensdag 10 oktober vindt de Europese finale van de World Bartender Championships 2018 plaats bij TGI Fridays Utrecht aan het Stationsplein. Bartenders uit heel Europa reizen af naar het restaurant om te strijden voor een plek in de wereldfinale in het Amerikaanse Dallas. Tijdens deze zogenaamde ...

28 september 2018 KHN
Succesvolle pilot NIX18 in Utrecht krijgt vervolg. Welke gemeente volgt?

Uit de resultaten van een pilot blijkt dat 65% van de Utrechtse horecaondernemers de leeftijdsgrens naleeft en geen alcohol schenkt aan jongeren onder de 18. In 2016 was de naleving van de leeftijdsgrens nog 15%. De pilot van de ‘Stichting NIX18 in Utrecht’, KHN en de gemeente Utrecht li...

25 september 2018 Awards Utrecht
Brasserie Sailor’s Inn heeft Leukste Horeca Team van Nederland 2018

Tijdens De Dag van de Horecamedewerker in Utrecht, is Brasserie Sailor’s Inn verkozen tot het Leukste Horeca Team van Nederland 2018. Het was de eerste keer dat FNV Horeca deze wedstrijd organiseert. Het is hard werken in de horeca en dat doe je als horecamedewerker niet alleen, maar samen als...

4 september 2018 Utrecht Vega
Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met een eigen hydrocultuur. In het restaurant komt immers de 'Herbivore Hydrogarden', waarin de eigen biologische groenten en kruiden op basis van ...

31 augustus 2018 Events Personeel
FNV Horeca organiseert event voor horecaprofessionals

Horecamedewerkers krijgen onvoldoende mogelijkheden om zich (verder) te ontwikkelen in het horecavak. De huidige cao stimuleert werkgevers wel om aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers, maar in de praktijk blijkt dat concrete acties uitblijven. FNV Horeca vindt het...

22 augustus 2018 KHN
Minder alcoholconsumptie onder jongeren in Utrechtse horeca

Op 1 juli 2017 zijn Stichting NIX18 in Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland Utrecht (KHN) en de gemeente Utrecht een pilot van één jaar gestart om ervoor te zorgen dat er geen alcohol wordt geschonken aan jongeren onder de 18 jaar (NIX18). Uit eerder onderzoek in 2016 bleek namelijk d...

27 juli 2018
FNV Horeca zoekt Het Leukste Horeca Team van Nederland

Het is hard werken in de horeca en dat doe je als horecamedewerker niet alleen, maar samen als team. FNV Horeca vindt dat deze horecateams in het zonnetje gezet mogen worden en organiseert daarom voor de eerste keer de wedstrijd Het Leukste Horeca Team van Nederland. Horecamedewerkers kunnen hun tea...

25 juli 2018 Bier
Swinkels Family Brewers gaat samenwerking aan met lokale craftbrouwers

Swinkels Family Brewers kondigt met trots een strategische samenwerking aan met brouwerijen Maximus uit Utrecht en Oersoep uit Nijmegen. Dit betekent dat Swinkels Family Brewers de distributie gaat doen voor de bieren van beide brouwerijen in horeca, supermarkten en slijters. De brouwerijen blijven ...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

6 juli 2018 Opening Restaurant
Opening Restaurant STAN&CO Zeist

Vandaag opent restaurant STAN&CO zijn deuren in de oude gasfabriek in het centrum van Zeist. Na een begrip te zijn geworden in het centrum van Utrecht en Arnhem wordt Zeist de derde STAN&CO locatie. Met 160 zitplaatsen binnen en 165 zitplaatsen op het terras is deze STAN&CO dé ple...

26 juni 2018 Economie Achtergronden
Onderzoek: wat kost een drankje in een strandpaviljoen?

Met de zomer voor de deur deed besparingsplatform Actiecode.nl een onderzoek naar de strandtenten (strandpaviljoens) in Nederland. Prijzen voor onder meer bier, wijn, fris en tosti’s werden in kaart gebracht voor een beter inzicht. Naast de reguliere strandpaviljoens is er tevens gekeken na...

13 juni 2018 Events Achtergronden
Waar kijkt men naar het WK Voetbal de komende weken?

Goed, het Nederlands Elftal is er niet bij, maar dat is geen reden om niet naar de kroeg te gaan. We hebben het hier over het WK voetbal voor mannen, dat morgen begint met de weinig aansprekende openingswedstrijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië. In Utrecht is er voor de 'die-hard voetbalfan...

31 mei 2018 Opening Utrecht
ANWB-winkel en café Neude geopend

Burgemeester Jan van Zanen en ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen hebben vanmorgen de nieuwe ANWB-winkel en café aan het Neude in Utrecht geopend in aanwezigheid van ANWB-leden en andere belangstellenden. Het ANWB-café zit op de onderste twee verdiepingen van de karakteristieke Ne...

25 mei 2018 Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

18 mei 2018 Wet- en regelgeving
Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf in de horeca hoe lastig het is om de leeftijd van jongeren in te schatten. De landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (V...

17 mei 2018 Opening Utrecht
Leidsche Rijn Centrum geopend: veel horeca

Van dagzaak tot avondhoreca: enkele nieuwe namen versterken het horeca-aanbod van Leidsche Rijn Centrum. Backerij Werelds, Bagels & Beans, Ma Bella Cake Café, Kiprestaurant Alan & Pim's, broodjeszaak dagelijks Lekker, Wijn en eetbar Most en Miyabi Asian Cuisine openen in Utrechts ...

16 mei 2018 Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best...

14 mei 2018 Columns Blog
Column: gesubsidieerde staatshoreca

In Utrecht zijn veel horecaondernemers niet blij met de gesubsidieerde horecabedrijvigheid in TivoliVredenburg. Het gesubsidieerde podium zou een cultureel podium moeten zijn in de ogen van de horecaondernemers, maar er worden nu ook hiphop- en housefeesten georganiseerd. Bovendien staat er een terr...

7 mei 2018 Opening Utrecht
ANWB opent winkel met café in Utrecht

De ANWB gaat in het centrum van Utrecht een winkel openen met café. Eind mei opent de locatie open aan het Neude. De horecavergunning is al aangevraagd en er zal een ANWB café op deze plek komen. Lunch Het gaat hier om 'ondersteunende horeca', zo lezen we op FoodClicks. O...

6 april 2018 Awards Bier
De Leckere is beloond met de Gold Medal in de categorie pils

Afgelopen woensdag 4 april werd de 4e Dutch Beer Challenge gehouden en zijn 400 bieren beoordeeld in diverse categorieën door ruim 40 biersommeliers waarbij Brouwerij De Leckere de golden medal won.Directeur Eric Odenwald: "Wij vinden het grote een eer dat we deze erkenning krijgen van d...

14 maart 2018 Achtergronden Interview
Exclusief interview Ad Schaap, De Beren: “Onze franchisenemers komen in een gespreid bedje terecht”

De Beren, typisch Rotterdams, maar tegenwoordig in heel Nederland een ‘household name’. Ad Schaap is een Rotterdamse horecalegende en sinds 1999 staat hij aan het roer van de restaurantketen die niet alleen een transformatie heeft ondergaan, maar ook qua aantal vestigingen enorm aan de w...

29 januari 2018 Economie Achtergronden
Rabobank: positieve vooruitzichten horeca

De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca en recreatie. Dit resulteert in omzetgroei, meer investeringen en kwaliteitsverbetering. Toch is het voor ondernemers in de sector belangrijk om sc...

29 januari 2018 Opening Restaurant
Debuut opent horeca in Capital C Amsterdam

Horecaonderneming Debuut heeft een contract getekend met Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat in 2019 haar deuren opent in de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam. Debuut opent hier een all day concept en start daarmee haar eerste horecaconcept in Amsterdam. Het centrum v...

25 januari 2018 Koffie & thee Utrecht
STAN & CO Utrecht lanceert HEALTEA

Bar-restaurant STAN & CO in Utrecht heeft als motto is ‘for the good life’ en staat bekend om haar eigengereide twist. Om het nieuwe jaar energiek te beginnen, heeft zij een nieuw, healthy theeconcept gelanceerd: HEALTEA! Thee die naast lekker ook nog eens goed voor je is. De pitt...

22 januari 2018 Drinks Achtergronden
Voor versgeperste sappen moet je naar provincie Utrecht

In de provincie Utrecht wordt in de horeca het vaakst zelfgeperste sap aangeboden, zo blijkt uit een data-analyse van het Rotterdamse bureau Datlinq. In Limburg is het aanbod voor de sapjesliefhebber een stuk minder, in slechts 14 procent van de horecazaken kun je verse sap krijgen. Dit is het laags...

21 december 2017 Overheid Utrecht
Rem op ontwikkeling horeca in Utrechtse binnenstad

Het wordt niet gemakkelijk om nieuwe horeca te openen in een deel van de binnenstad van Utrecht, zo lezen we in het AD. D66-wethouder Jeroen Kreijkamp komt bewoners van de binnenstad tegemoet; zij protesteerden fel tegen eventuele uitbreiding van horeca in het stadscentrum. De regels worden hierm...

19 december 2017 Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: interview lunchcafé Kopi Susu in de wijk Lombok

Lombok staat bekend als het multiculturele hart van Utrecht. Lange tijd gold het als een voorbeeldwijk, waar de integratie behoorlijk vlekkeloos verliep en mensen met verschillende culturele achtergronden vredig naast elkaar woonden. De laatste twee jaar lijkt er sprake te zijn van iets meer overlas...

15 december 2017 Culinair Restaurant
Bijna de helft van de Nederlanders gaat uit eten tijdens de feestdagen

Gastronomie en de kerstperiode blijft een gouden combinatie. Zo blijkt uit onderzoek van IENS dat 47% van de Nederlanders uit eten gaat tijdens de aankomende feestdagen. Hoewel iets meer dan de helft liever thuis kokkerelt, is vooral Tweede Kerstdag erg populair om buiten de deur te eten. Bijna de h...

9 december 2017 Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

Kwaliteit van koffie verschilt sterk De koffie is in de horeca niet overal van goede kwaliteit volgens de koffiefanaat. "Met alle respect; de koffie die je bij de groothandel koopt, is maanden geleden ingepakt. Die van ons is slechts hooguit een paar dagen voor levering gebrand. Dat is een were...

8 december 2017 Bezorgen
Online platform ‘KEDAI’ geeft foodondernemers hun onafhankelijkheid terug

Het nieuwe online platform Kedai (Kedai betekent winkel) geeft fastfood- en bezorgrestaurant-ondernemers hun onafhankelijkheid weer terug. Het platform biedt, anders dan de huidige aanbieders, een model waarbij deze ondernemers deels eigenaar kunnen worden van het platform. De afhankelijkheid van gr...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op decafekrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op decafekrant.nl. 1. Column: Café-eigenaren zijn geen wetshandhavers Best gelezen dit jaar? Een Column van redacteur Thijs Jacobs over een plannetje...

21 november 2017 Achtergronden Utrecht
Bestolen café krijgt gratis bier

Diverse Utrechtse bierbrouwerijen doneren een fust bier aan het onlangs overvallen Café Averechts. Afgelopen weekend werd immers de kluis van dit café leeggeroofd. In dekluis zat zo'n duizend euro, dat bedoeld was voor een kinderwoonboerderij in Ethiopië. Ludieke actie I...

17 november 2017 Awards
Dit zijn de leukste voetbalkroegen van Nederland

Nu de bijna 11.000 stemmen zijn geteld, is duidelijk geworden waar volgens de Nederlandse voetballiefhebber de leukste voetbalkroegen van Nederland te vinden zijn. Voor de ‘De Leukste Voetbalkroeg van Nederland’-verkiezing heeft het publiek de afgelopen maand kunnen stemmen op de ruim 3....

14 november 2017 Duurzaamheid
Nominaties Horecava Innovation Award 2018 bekend

Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de...

13 november 2017 Wet- en regelgeving
Horeca Zeist negeert rookverbod

Afgelopen weekend zijn in Zeist zeven horecazaken gecontroleerd op naleving van het rookverbod. Slechts twee zaken hielden zich aan de wet, zo lezen we op de website van RTV Utrecht. CDA Collegepartij CDA vindt de ontwikkeling zorgwekkend en gaat in de gemeenteraad vragen stellen. Inspecteurs ...

9 november 2017 Utrecht
Petitie tegen uitbreiding aantal horecazaken in Utrecht

Veel inwoners van Utrecht hebben bezwaar tegen de uitbreiding van de horeca in hun stad. Een petitie tegen een nieuw horecaplan is al ruim 1300 keer ondertekend. Tot en met vandaag mag er gereageerd worden bij de gemeente, zo lezen we in het AD. Het (concept) Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2...

7 november 2017 Awards
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt. Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld ...

27 oktober 2017 Bier Events Utrecht
De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

Op zondag 5 november organiseert ‘De Leckere’ bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart komt te staan bij het eerste ‘De Leckere Café’. Hobby-koks bereiden ter plekke hun meest bijzondere recepten waarin op een ingenieuz...

19 oktober 2017 Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

13 oktober 2017 KHN
KHN ook de komende 25 jaar 'Koninklijk'

KHN mag de komende 25 jaar het predicaat ‘Koninklijk’ blijven dragen. Vandaag, vrijdag 13 oktober 2017, maakte de burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, dit goede nieuws bekend. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Wij zijn trots op ons ‘blauwe bloed’. ...

3 oktober 2017 Events Utrecht
Anti Kater Theater in Utrechts café

Het Café Theater Festival en Hofman Café serveren op zondag 8 oktober om 14:00 uur weer een nieuwe editie van Anti Kater Theater. Tijdens deze middag vertelt het duo Edna & Lila haar toiletgeheimen door en de band SKUMBEK brengt de meest sprekende teksten ten gehore. Tot slot versi...

21 september 2017 Wet- en regelgeving Utrecht
Utrechts café kan muziek blijven draaien, maar wel gratis

Het Utrechtse Café Stathe kan muziek blijven programmeren op vrijdag of zaterdag, zo lang het maar geen entree vraagt aan bezoekers. Dat oordeelde de rechter, nadat buurtbewoners hadden geklaagd over het geluidsoverlast die het café zou geven. Café Stathe heeft op iedere vri...

21 september 2017 Koffie & thee Mensen
Doppio viert jubileum met reis naar Italië

Espressobarketen Doppio Espresso bestaat 10 jaar en organiseert ter ere van dit jubileum een reis naar Italië, daar waar het allemaal begon. Met als doel inspiratie en ideeën opdoen én om te genieten van de Italiaanse koffiecultuur. In april 2017 vierde Doppio Espresso het tienja...

30 augustus 2017 Wet- en regelgeving Utrecht
Utrechts café leeft in onmin met de buurt

Is Café Stathe in de Utrechtse Rozenstraat een café waar af en toe livemuziek te horen is of is het een club, die puur om de muziek draait? De rechter in Utrecht zal er zijn hoofd over moeten breken, want buurtbewoners zijn de overlast beu en geven de focus van het café op livem...

28 augustus 2017 Utrecht
Utrechts buurtcafé Zanzibar sluit deuren

Café Zanzibar in de Utrechtste volkswijk Wijk C heeft afgelopen weekend voor het laatst de deuren geopend. Na vijftig jaar achter de bar te hebben gestaan, houdt eigenaar Henk Cirkel het voor gezien. Zo schrijft RTV Utrecht. De 71-jarige Cirkel heeft samen met zijn vrouw 32 jaar aan het ro...

23 augustus 2017 Bier Achtergronden Utrecht
Start-up Cold1 zorgt voor koud bier in 2 kwartier!

Ken je dat moment dat je superveel zin hebt in een heerlijk koud biertje, maar het niet binnen handbereik hebt? Pleun (22) wel! En om dat probleem - want ja, dat is het - op te lossen is ze in samenwerking met speciaalbierwinkel Van Bieren en de fietskoerier TringTring een bier-bezorgservice begonn...

23 augustus 2017 Events
De Dag van de Horecamedewerker op 25 september in Utrecht

FNV Horeca organiseert maandag 25 september De Dag van de Horecamedewerker in de Winkel van Sinkel in Utrecht. FNV Horeca vindt goed gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers in de horeca belangrijk. Tijdens De Dag van de Horecamedewerker staan de horecamedewerkers en het horecavak centraal. Wo...

23 augustus 2017 Achtergronden
NVWA publiceert resultaten inspecties

Voedselveiligheid is van groot belang voor de consument. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt de resultaten van inspecties van steeds meer steden inzichtelijk. Maandag wordt Den Haag aan de inspectiekaart toegevoegd, terwijl de resultaten van Utrecht al zichtbaar waren. De resulta...

30 juni 2017 Wet- en regelgeving Utrecht KHN
Utrechtse samenwerking tegen verkoop alcohol aan jongeren

De gemeente Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland Utrecht (KHN) en Utrechtse horecaondernemers gaan een jaar intensief samenwerken om de naleving op het niet schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 (NIX18) te verbeteren. Een speciale stichting, NIX18 in Utrecht, gaat horecaondernemers stimuler...

29 juni 2017 Awards
Finalisten Gaia Green Awards bekend

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 9 finalisten bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2017: Restaurants: ...

15 juni 2017 Koffie & thee
Starbucks lanceert Cold Brew with Nitro

Starbucks lanceert vandaag de laatste innovatie op het gebied van koffie bij 7 vestigingen in Amsterdam: Cold Brew with Nitro. Na succesvolle lanceringen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk komt de nieuwste trend voor koffieliefhebbers nu ook naar Nederland. De nieuwste koffietrend is vanaf vand...

13 juni 2017 Economie Amsterdam Bier
Aantal bierbrouwerijen in tienjaar verviervoudigd

In tien jaar tijd is het aantal bierbrouwerijen in Nederland toegenomen van 90 in 2007 naar 370 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het cbs. De grootste groei vond plaats in Amsterdam Er zijn met name veel eenmansbedrijven bijgekomen. Bij 270 van 370 brouwerijen is één persoon werkz...

7 juni 2017 Awards Koffie & thee
Sterke koffieskills in derde editie Bagels & Beans Baristakampioenschappen

Dinsdag 6 juni vond de finale plaats van de derde Bagels & Beans Baristakampioenschappen. Vier getalenteerde barista’s hadden zich door de voorrondes geknokt en streden om de eerste prijs: een reis naar Panama. Eva Rosita Ykema van Bagels &...

30 mei 2017 Food Events
Onderzoek: bijna de helft van het aantal foodfestivals is nieuw

Het aantal nieuwe foodfestivals in Nederland is in 2016 ten opzichte van nieuwe film- en muziekfestivals het sterkst gestegen. Foodfestivalliefhebbers hadden in 2016 de keuze uit 153 verschillende foodfestivals. Hiervan waren er 70 nieuw, een aandeel van 46 % op het totaal aantal foodfestivals. I...

18 mei 2017 Utrecht
New York Times roemt terrassencultuur in Utrecht

Utrecht staat in de in top tien van 'favoriete Europese plekken aan het water' in de New York Times. Correspondent Nina Siegal, die al ruim tien jaar in Amsterdam woont, merkte op dat Utrecht unieke werven en grachten heeft en dat de terrascultuur één van de meest bruisende is ...

16 mei 2017 Opening Restaurant
Restaurant De Beren opent binnenkort vestiging in Zwolle

Restaurant De Beren opent dinsdag 23 mei een nieuwe vestiging in Zwolle. Het meest sympathieke horecamerk van Nederland vond op het Katwolderplein, pal naast de gloednieuwe Pathé bioscoop een geschikte locatie. Bezoekers kunnen rekenen op een sfeervol restaurant waar kwaliteit en vakmanschap ...

9 mei 2017 Lunch Opening
Eetcafé Refter opent in Utrecht

Eetcafé Refter, aan het begin (of het einde) van de Nachtegaalstraat, vind je dichtbij de Stadsschouwburg in Utrecht. Waar vroeger café Eigen Schuld gevestigd was, hebben Lotte en Rogier nu hun droom waargemaakt. Zij nemen de positieve ervaring en alle mooie recensies mee van hun vorig...

2 mei 2017
Nacht van de Fooi zoekt deelnemers 

Op zaterdag 20 mei 2017 staan deelnemende horecabedrijven in veertien steden hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Groningen, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Delft, Leiden en Maastricht kunnen horecaon...

1 mei 2017 Faillissement
15 procent meer faillietverklaringen in de horeca

In het eerste kwartaal van 2017 zijn er minder starters (0,5%) en minder stoppers (2,0%) dan in het eerste kwartaal van 2016. Per saldo nam het aantal ondernemingen in Nederland in het eerste kwartaal van 2017 met 0,8% toe tot 1.760.937. In dezelfde periode vorig jaar was de toename van het aantal o...

10 april 2017 Opening
HMSHost gaat zich richten op horeca in stadscentrum Utrecht

De opkomst van HMSHost International in Nederland continueert. Na de aankondiging in 2016 over de uitbreiding van horecaconcepten op Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, start HMSHost in een nieuw kanaal: het stadscentrum. De marktleider op het gebied van eten en drinken zal vijf...

29 maart 2017 Productnieuws Bier
VandeStreek lanceert alcoholvrije IPA

Met de auto naar een feestje, na het sporten, bij een barbecue of gezellig met vrienden uitgaan. Veel mensen drinken graag alcoholvrij bier (er werd vorig jaar maar liefst 18% meer alcoholvrij bier gedronken), maar het is jammer dat er geen alcoholvrij bier met veel smaak bestaat. Tot nu! vandeStree...

23 maart 2017 trends Bier
Dit zijn de biertrends voor deze lente

De terrassen stromen vaak vol zodra de eerste lentezon zich laat zien. Na alle winterse dagen willen Nederlanders weer genieten van de buitenlucht en daarbij mag een lekker glas bier of pils in veel gevallen niet ontbreken. Het aanbod aan verschillende bieren is de afgelopen tijd ex...

22 maart 2017 Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

De inspiratietour is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Jaarlijks organiseren zei diverse tours in zowel binnen en buitenland, ieder voor een eigen doelgroep. Zo was deze inspiratietour speciaal gericht op restaurants. Blurring was het thema van de dag. Zo is Waanders In De Broeren, ge...

21 maart 2017 Lunch Opening
Transformatie restaurant Popocatepetl Rotterdam: nu ook lunch

Het traditionele Mexicaanse restaurant Popocatepetl in Rotterdam heeft een metamorfose ondergaan. De bekende Mexicaanse taferelen hebben plaats gemaakt voor een eigentijds, sfeervol interieur met Latin-invloeden. Nu ook lunch Op 9 maart opende het vernieuwde restaurant in de Oude Haven haar de...

17 maart 2017 Bier Achtergronden Festival
Cafés kleuren groen tijdens St. Patricks Day

Het is 17 maart en dat houdt in dat Ieren over de hele wereld St. Patrick’s Day vieren. Inmiddels krijgt het feest steeds meer een internationaal karakter, waar ook Nederlandse cafés aan meedoen. Tijdens St. Patrick’s Day eren de Ieren St. Patrick, de beschermheilige van het l...

14 maart 2017 Achtergronden Restaurant
De Beren restaurant Rotterdam gaat verhuizen

Na ruim dertig jaar gaat het vertrouwde De Beren restaurant aan het Rotterdamse Schouwburgplein verhuizen. “Het is in de huidige vestiging nog altijd iedere avond volle bak. Ondanks de drukte voldoet het pand niet meer aan de eisen die wij stellen aan een Beren restaurant.” vertelt Ad Sc...

8 maart 2017 Food Events
Lepeltje Lepeltje breidt uit naar acht steden

Het cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje trekt dit jaar naar maar liefst acht steden. Naast de nieuwe steden Leiden en Breda worden ook Apeldoorn, Dordrecht, Amersfoort, Utrecht, Zwolle en Eindhoven aangedaan. Het seizoen wordt feestelijk geopend op Bevrijdingsdag in Apeldoorn. De meest uiteenlo...

15 februari 2017
Utrechtse Hardebollenstraat krijgt horeca

De Utrechtse Hardebollenstraat, in een recent verleden nog het domein van prostituees en pooiers, wordt een straat met horeca. Het Utrechtse college heeft dit vastgelegd in het bestemmingsplan. In 2016 heeft de gemeente Utrecht een aantal panden in de straat aangekocht, met de bedoeling de seksw...

10 februari 2017 Achtergronden
Mysterieuze beller jaagt Utrechtse horecaondernemers op kosten

De Utrechtse politie is op jacht naar een 'terreurbeller'. De man in kwestie gebruikte in diverse Utrechtse horecazaken de vaste telefoon, waarna de horecaondernemers op hun telefoonrekening, tot hun grote verbazing, enorme bedragen zagen staan. De mysterieuze telefoonmisbruiker belde lan...

20 januari 2017 Café Opening Utrecht
De Winter gaat voor authenticiteit met Nieuwe Dikke Dries Oost

Buurtcafé  Eind 2016 kreeg Jos de Winter de vraag of hij wellicht interesse had in het pand aan de Willem de Zwijgerstraat in Utrecht-oost. Het besluit om een tweede Nieuwe Dikke Dries te openen was snel genomen. "Het zit op een hele leuke locatie, daarnaast denk ik echt dat Nieuwe Dikke Dries ...

20 januari 2017 Awards Events
Horecabeurs BBB Maastricht in de race voor award

BBB Maastricht is in de race voor de Gouden Giraffe Event Awards in de categorie Beurzen. De nieuwe opzet van het succesvolle driedaagse horeca-event is zeer goed ontvangen. De organisatie is verheugd dat het event meedingt voor deze prestigieuze prijs voor effectieve, onderscheidende evenementen. ...

13 januari 2017 trends Bier
Dit worden de biertrends voor 2017

Al jaren stijgt de consumptie van bier in Nederland. In 2016 dronk bijna 50% van de Nederlanders maandelijks een biertje (bron: Nationaal bieronderzoek 2016). Tijd om eens te kijken wat deze dorstlesser het komende jaar voor ons in petto heeft. Thomas Wijns zet de vijf belangrijkste trends op een ri...

12 januari 2017 Café Opening Utrecht
Bekend Utrechts café opent nieuwe vestiging

Utrecht krijgt er een nieuwe Dikke Dries bij. Dat laat eigenaar Jos de Winter weten via Facebook. De nieuwe Dikke Dries is het derde café van de familie De Winter in Utrecht. De nieuwe vestiging komt op de hoek van de Willem de Zwijgerstraat en de Stadhouderslaan, en krijgt de naam Nieuwe ...

9 januari 2017 Awards Bier
Bier van lokaal, gefilterd regenwater wint Horecava Innovation Award 2017

Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017 is een speciaal bier, gebrouwen met lokaal opgevangen en gefilterd regenwater; Hemelswater: Code Blond van Hemelswater uit Amsterdam. “Storytelling en wereldverbeteren via voedsel komen in dit product prachtig bij elkaar,” oordeelt de...

27 december 2016 Utrecht
Meer horeca in Utrechtse winkels

Winkels in Utrecht krijgen meer mogelijkheden om ook een kop koffie of een broodje aan te bieden. Er mag meer vloeroppervlakte worden gebruikt voor tafels en stoelen, maar alcohol blijft taboe. De gemeente Utrecht wil het horecabeleid daarop aanpassen. In het horecabeleid staat op welke gronden e...

14 december 2016 Events
Brouwerij De Leckere sponsor van Café Theater Festival

De Utrechtse Brouwerij De Leckere is wederom sponsor van het Cafe Theater Festival (CTF). De lokale bierbrouwerij en het CTF zijn verheugd om voor het derde jaar op rij samen te werken. Zo krijgt de Publieksprijs die op het festival wordt uitgereikt aan de meest geliefde voorstelling onder het publi...

9 december 2016 Café Bier
Dit café rekent biertjes af per 100 gram

Het voormalige brouwhuis aan de Ceresstraat in Breda heeft zijn gewenste horecauitbater gevonden. Vanaf maart hoopt Wichert van Rijn Beers & Barrels te openen. “Ik denk dat we voor Breda iets unieks toevoegen.” Van Rijn heeft in Utrecht al twee vestigingen van Beers & Barrels....

6 december 2016 Awards Restaurant
Oproer meest vegan friendly restaurant van Nederland

Het Utrechtse restaurant Oproer heeft een vegan-award gewonnen tijdens VegFest in de Jaarbeurs. In de categorie ‘Beste vegan friendly eetgelegenheid’ is Oproer verkozen tot beste van het land. Oproer is een brouwerij, café en veganistisch restaurant in één en lig...

30 november 2016 trends Koffie & thee
Het aantal coffeebars in Nederland groeit

Nederland telt in 2016 circa 358 coffeebars en dit aantal neemt toe. De coffeebar is in relatief korte tijd een begrip geworden binnen de Nederlandse horeca. De afgelopen jaren heeft de moderne coffeebar een sterke groei in aantallen en populariteit meegemaakt. Grootstedelijke omgevingen, winkelcent...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: