U heeft gezocht op : KHN

8 januari 2018 Economie KHN
KHN: Horecaomzet stijgt, maar ‘koek’ moet met meer partijen worden gedeeld

In 2017 groeide de omzet in de horeca tot 20,5 miljard euro en steeg het aantal horecavestigingen naar 41.000 bedrijven. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Veel horecabedrijven profiteren van de economische groei en het toegenomen consumentenvertrouwen. Maar ik plaats ook een kanttekening...

5 januari 2018 Personeel Interview SVH
Interview Ricardo Eshuis, SVH, deel 2: 'Over tien jaar is alles horeca'

Hoe is het gesteld met de arbeidsmarkt en de opleidingsbehoeften in de horeca anno nu? Dat vroegen ze zich af bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dus is SVH samen met KHN op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. Wij spraken met Ricardo Eshuis, directeur van SVH, over het onderzoek 'Arbei...

4 januari 2018 Personeel Interview cijfers
Interview Ricardo Eshuis, SVH, deel 1: ‘Er zijn veel baanwisselingen in de horeca'

Hoe is het gesteld met de arbeidsmarkt en de opleidingsbehoeften in de horeca anno nu? Dat vroegen ze zich af bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dus is de SVH samen met KHN op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. Wij spraken met Ricardo Eshuis, directeur van SVH, over het onderzoek 'Ar...

21 december 2017 Regelgeving OTA's KHN
KHN zet machtsmisbruik online platforms op politieke agenda

Op donderdag 21 december 2017 organiseerde Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een actie tegen het machtsmisbruik van online platforms, zoals Booking, Expedia, Iens en Thuisbezorgd. KHN-voorzitter Robèr Willemsen ging in gesprek met Tweede Kamerleden en overhandigde hen een pizza met een flink...

20 december 2017 Personeel
FNV Horeca roept medewerkers op in actie te komen

Op 7 december 2017 heeft FNV Horeca, na raadpleging van haar leden tijdens georganiseerde bijeenkomsten, een ultimatum gestuurd naar werkgeversorganisatie KHN met de eisen opnieuw onderhandelingen te starten over de inhoud van een nieuwe cao voor de horecabranche en een verhoging van de feitelijke l...

18 december 2017 KHN
KHN wijst ultimatum FNV af

FNV Horeca heeft KHN een ultimatum gesteld. FNV Horeca wil dat KHN apart met hen onderhandelt over een nieuwe horeca cao en dat KHN tegemoet moet komen aan extra eisen die FNV stelt. KHN wijst dit ultimatum af. KHN heeft met CNV Vakmensen immers een horeca cao afgesloten die per 1 januari 2018 ingaa...

14 december 2017 Regelgeving Personeel
Nieuwe horeca-cao opgestuurd naar ministerie

CNV Vakmensen en KHN hebben de nieuwe horeca-cao aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze week ontvingen we van het ministerie de formele kennisgeving zodat onze nieuwe cao per 1 januari 2018 officieel van kracht is. Nu deze bevestiging er is, gaan we de minister v...

6 december 2017 Personeel KHN
Tekst nieuwe horeca-cao beschikbaar

De tekst van de nieuwe horeca-cao is vanaf nu te downloaden via de website van KHN. De cao loopt van 1 januari 2018 tot 31 december 2019. Naast een salarisverhoging biedt de cao ook duidelijkheid en perspectief voor medewerkers in de horeca. Horecaondernemers die lid zijn van KHN zijn verplicht ten ...

24 november 2017 Personeel
FNV Horeca wil in gesprek met horecamedewerkers over cao

FNV Horeca wil samen met ontevreden horecamedewerkers in gesprek over de de nieuwe horeca cao en organiseert bijeenkomsten. De werknemersorganisatie is niet blij met de uitkomst van de nieuwe cao horeca. Volgesn het FNV zal de koopkrachtdaling die in de afgelopen jaren is ontstaan niet verbeteren en...

22 november 2017 Personeel KHN
KHN: nieuwe cao horeca een feit

KHN is samen met CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Ruim 80% van de achterban van CNV Vakmensen steunt dit resultaat. De nieuwe cao horeca gaat per 1 januari 2018 in en loopt tot en met 31 december 2019. KHN vindt het een goede zaak dat er vanaf komend jaar weer een cao voor...

17 november 2017 Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

14 november 2017 Personeel
FNV: Vakkrachten in de horeca krijgen droge boterham met deze cao

De afspraken die KHN en CNV Vakmensen hebben gemaakt voor de nieuwe cao in de horeca, zijn niet goed voor de hardwerkende horecamedewerkers en de gehele branche. Met maar 1% loonsverhoging per jaar doe je de mensen in deze sector te kort. Marco Bouma, sectorbestuurder FNV Horeca: “Deze cao ...

14 november 2017 Horeca KHN
Nieuwe cao voor de horeca

De cao-delegatie van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft met CNV Vakmensen een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe horeca cao. De nieuwe cao gaat per 1 januari 2018 in en heeft een looptijd van twee jaar. Voor medewerkers in de horeca betekent dit dat het loon in 2018 en in 2019 omho...

10 november 2017 Personeel KHN
KHN sluit FNV Horeca uit van cao-overleg

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangegeven geen nieuwe cao horeca te willen afsluiten met FNV Horeca. FNV Horeca is zwaar teleurgesteld dat er geen ruimte is voor een open discussie. De horeca telt 350.000 medewerkers en is daarmee één van de grootste sectoren in Nederland....

31 oktober 2017 Achtergronden KHN
FNV Horeca verbaasd over opstelling KHN bij cao-onderhandelingen

Gisteren, 30 oktober 2017, kwamen FNV Horeca, CNV Vakmensen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voor de derde keer samen voor de onderhandelingen voor een nieuwe cao horeca. Het overleg heeft helaas geen resultaat opgeleverd, aangezien KHN heeft besloten dat ze niet verder wil onderhandelen. FNV H...

30 oktober 2017 Achtergronden KHN
Cao-overleg horeca gestrand

Slechts enkele uren na de hervatting van de cao-onderhandelingen zijn deze alweer gestaakt. De onderhandelingen tussen FNV Horeca, CNV Vakmensen en KHN voor een nieuwe cao in de horeca zijn vandaag, maandag 30 oktober 2017, gestrand. De uitgangspunten bleken op verschillende onderwerpen, waaronder...

30 oktober 2017 KHN
Derde overlegronde FNV Horeca, KHN en CNV Vakmensen

Vandaag, maandag 30 oktober, is de derde ronde van de onderhandelingen tussen FNV Horeca, CNV Vakmensen en KHN voor een nieuwe cao in de horeca. KHN wil graag snel tot een cao komen die voor iedereen in de horeca gaat gelden en die eerlijke voorwaarden regelt voor eerlijk werk. Omzetten model...

18 oktober 2017 Economie Achtergronden
Horeca koploper met contactloos betalen

In de horeca betalen gasten steeds vaker met hun pinpas en daarbij ook steeds vaker contactloos. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Betaalvereniging Nederland. Inmiddels is meer dan de helft van alle pintransacties in de horeca contactloos. In augustus 2017 was de horeca zelfs koploper in Nederl...

13 oktober 2017 KHN
KHN ook de komende 25 jaar 'Koninklijk'

KHN mag de komende 25 jaar het predicaat ‘Koninklijk’ blijven dragen. Vandaag, vrijdag 13 oktober 2017, maakte de burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, dit goede nieuws bekend. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Wij zijn trots op ons ‘blauwe bloed’. ...

13 oktober 2017 KHN
Geen vooruitgang geboekt bij tweede ronde cao-onderhandelingen

Donderdag 12 oktober 2017 was de tweede ronde van de cao onderhandelingen. Met de opstelling van FNV Horeca gaat het volgens de KHN onderhandelingsdelegatie niet lukken om snel het huidige KHN Model Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) om te zetten in een nieuwe horeca cao die voor iedereen in de horec...

13 oktober 2017 Economie
FNV Horeca: 'Overleg horeca-cao verloopt zeer moeizaam'

Donderdag 12 oktober zaten FNV Horeca, CNV Vakmensen en KHN om tafel voor de tweede ronde van de cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao horeca. Het overleg verliep zeer moeizaam. De standpunten van FNV Horeca en KHN liggen ver uit elkaar. Ook is er veel onbegrip. FNV Horeca heeft nog eens duide...

11 oktober 2017 Politiek KHN
KHN niet positief over btw-verhoging

De vier partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben op dinsdag 10 oktober het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Helaas blijkt de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent een feit. Een maatregel die grote impact heeft op onze branche. KHN zet de voor de horeca belangrijkste maatrege...

9 oktober 2017 Personeel Achtergronden
Groot personeelstekort in de horeca: personeelsbehoud van belang

Maandag 9 oktober 2017 verschijnt het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidings-behoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN. Het onderzoek laat zien hoeveel mensen er nu in de horeca werken en hoeveel nieuwe, extra medewerkers er de komende tijd nodig zijn. Uit ...

29 september 2017 KHN
KHN: overleg nieuwe horeca cao gestart

KHN voerde gisteren, 28 september 2017, met FNV Horeca en CNV Vakmensen de eerste ronde onderhandeldelingen over een nieuwe cao voor de horeca. Medio en eind oktober vinden de tweede en derde ronde van de cao-onderhandelingen plaats. Inzet KHN Voor KHN is het uitgangspunt bij de cao-onderhande...

27 september 2017 Politiek Achtergronden
Horeca Apeldoorn vreest oneerlijke concurrentie van gemeente

In het nieuwe Huis van de Stad in Apeldoorn kan de bezoeker tijdens het ophalen van een paspoort of rijbewijs na de renovatie een kopje koffie drinken. Niet uit de koffieautomaat, maar bij een soort outlet. De lokale horecaondernemers zien dit als oneerlijke concurrentie, zo lazen we in De Stentor. ...

26 september 2017 KHN
Ton Duivenvoorden nieuwe regiovoorzitter KHN Drenthe

Vanaf vandaag, dinsdag 26 september, is Ton Duivenvoorden de nieuwe regiovoorzitter van KHN Drenthe. Hij neemt de voorzittershamer over van Roel Popma die sinds 2012 regiovoorzitter van KHN Drenthe was. Roel Popma heeft tijdens zijn voorzitterschap gezorgd voor eenheid en structuur binnen het regiob...

25 september 2017 Achtergronden KHN
Horeca helpt Sint-Maarten

Sint-Maarten is zwaar getroffen door orkaan Irma. Ook veel horecaondernemers zijn geraakt. Voor de wederopbouw is veel geld nodig. Sint-Maarten is voor 80 procent afhankelijk van horeca & toerisme. Daarom komt de horeca hier in actie om de Nederlandse horeca op Sint-Maarten een hart onder de rie...

19 september 2017 KHN
KHN initieert nieuw reserveringsplatform: BookDinners

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt dat zij het initiatief heeft genomen voor een nieuw reserveringsplatform: BookDinners. BookDinners is een branche-initiatief van, voor en door restaurants. KHN werkt hierin samen met de Samenwerkende Horeca Ketens, BookDin...

18 september 2017 Economie KHN
Verhoging lage btw-tarief desastreus voor horeca

KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. De VVD, D66, CDA en CU onderhandelen over een coalitieakkoord en er zijn plannen om het lage btw-tarief van 6 procent naar...

18 september 2017 Horeca KHN
KHN vernieuwt de Uniforme Voorwaarden Horeca

KHN heeft haar Uniforme Voorwaarden Horeca vernieuwd. De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn de standaard leveringsvoorwaarden die KHN voor alle horecaondernemers heeft gemaakt. De belangrijkste wijzigingen zijn: een nieuwe indeling, leesbaardere teksten en aansluiting van de incassoregeling bij ...

15 september 2017 Regelgeving KHN
Reactie KHN op VNG-pilot blurring

Vrijdag 15 september publiceerde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de resultaten van de blurring-pilot. Een klein aantal gemeenten en ondernemers kreeg een jaar de ruimte om meer te doen dan volgens de Drank en Horecawet (DHW) mag. De VNG concludeert dat de pilot succesvol was en stelt voor ...

13 september 2017 Rotterdam
Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua...

6 september 2017 Personeel
Nieuwe werkgeversorganisatie ijvert voor eigentijdse Horeca CAO

Nieuwe Horeca Nederland. Dit is de naam van een nieuwe werkgeversorganisatie in de horeca. Het eerste doel: een nieuwe CAO die beter aansluit bij de hedendaagse horeca- en fastservicebranche. Frans van Rooij zegt namens de nieuwe werkgeversvereniging in oprichting: “87% van het fastservice-...

1 september 2017 KHN
KHN reageert op CBS Kwartaalmonitor

De horeca had een goed tweede kwartaal in 2017. De omzet groeide met 9,1% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Van het eerste naar het tweede kwartaal groeide de omzet met 1,8% (gecorrigeerd voor het seizoen). Dat blijkt uit de CBS Kwartaalmonitor horeca van 31 augustus 2017. KHN reagee...

30 augustus 2017 Rotterdam
Horeca Rotterdam is blij met anti-terreurmaatregelen

De Horeca in Rotterdam is blij met de maatregelen die de gemeente heeft genomen om terassen in de stad te beveiligen tegen een terroristische aanslag. Woensdagochtend maakte burgemeeste Aboutaleb bekend dat dat er op de Witte de Withstraat, de Meent en de Coolsingel fysieke maatregelen genomen worde...

18 augustus 2017 Politiek KHN
Voorzitter KHN roept burgemeesters op om beter samen te werken met horeca

Robèr Willemsen, de voorzitter van KHN, roept in zijn blog politici (en met name burgemeesters) op om constructiever met horecaondernemers samen te werken. Hieronder lees je zijn blog. Als horeca staan we middenin de samenleving. Dat hoef ik u als KHN-ondernemer niet uit te leggen. Wij z...

27 juli 2017 KHN
Onderhandeling nieuwe horeca-cao na de zomer van start

Het Landelijk Bestuur van Koninklijke Horeca Nederland geeft toestemming om met FNV Horeca en CNV Vakmensen te gaan onderhandelen voor een nieuwe horeca-cao. Dat heeft de KHN woensdagavond bekend gemaakt. Voor de KHN is het arbeidsvoorwaardenreglement uitgangspunt voor de onderhandelingen. De afg...

14 juli 2017 Awards KHN
Genomineerde horecagebieden voor ‘Wel-zo-veilig-Awards’ bekend

Het Rembrandtplein in Amsterdam, Scheveningen en Goes zijn de genomineerde horecagebieden voor de ‘Wel-zo-veilig-Award’. Dat heeft Koninklijke Horeca Nederland bekend gemaakt. De ‘Wel-zo-veilig-Awards’ ondersteunen het belang van veiligheid en preventie. Gemeenten kunnen h...

30 juni 2017 Regelgeving Utrecht KHN
Utrechtse samenwerking tegen verkoop alcohol aan jongeren

De gemeente Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland Utrecht (KHN) en Utrechtse horecaondernemers gaan een jaar intensief samenwerken om de naleving op het niet schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 (NIX18) te verbeteren. Een speciale stichting, NIX18 in Utrecht, gaat horecaondernemers stimuler...

26 juni 2017 Café KHN
Café Carillon 25 jaar lid van KHN

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is trots dat Café Carillon in Beverwijk al 25 jaar lang lid is van haar vereniging. Café Carillon werd jarenlang geleid door Mary en Loet Hoogewerf en sinds een aantal jaren staat hun zoon Nick Hoogewerf aan het roer. Voorzitter Alex Oerlemans van KHN...

20 juni 2017 Economie KHN
KHN: cafés moeten zich meer specialiseren

Marktonderzoeksbureau GfK onderzocht in opdracht van onder meer Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wat volgens het Nederlandse publiek het favoriete avondje uit is. Want terwijl het goed gaat met de horeca, hebben cafés en discotheken het moeilijk, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Burea...

31 mei 2017 Personeel KHN
Groen licht FNV voor start cao-overleg

De cao-commissie van FNV Horeca geeft groen licht voor ene overleg met Koninklijke Horeca Nederland om te onderzoeken of er een nieuwe cao in de horeca-sector kan komen. Dat laat FNV Horeca weten. Het initatief om het overleg te starten komt vanuit Koninklijke Horeca Nederland. De thema's di...

31 mei 2017 Economie Horeca
Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal

Reactie KHN Voorzitter Robér Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is tevreden met de cijfers. Toch plaatst hij een kanttekening . “We zitten als branche nog steeds in de lift, dus dat is mooi. Maar we moeten de CBS-cijfers, die vandaag verschenen, iets nuanceren: we zien ook me...

12 mei 2017 OTA's KHN
KHN blij met eerste stappen om online reviews te verbeteren

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een verkenning gepubliceerd over online reviews. Belangrijkste conclusie is dat beoordelingssites transparanter moeten worden over de manier waarop ze reviews verzamelen. Koninklijke Horeca Nederland is blij met deze eerste stap om online reviews te ve...

26 april 2017
Horecawerknemers willen nieuwe cao

Koninklijke Horeca Nederland heeft maandag een petitie ontvangen waarin een oproep wordt gedaan voor een niewe horeca cao. De brief is gestuurd door vier horecamedewerkers, die een facebookpagina 'De Nieuwe horeca cao' zijn gestart. Volgens de facebookpagina zit de horeca nu al 3 jaar zonder cao ...

5 april 2017 Regelgeving Overheid KHN
KHN wil maatregelen tegen stijging gemeentelasten

Koninklijke Horeca Nederland wil maatregelen nemen tegen de gemeentelijke lasten. Uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van Economie van Lagere overheden (COELO) blijkt dat de gemeentelijke lasten voor ondernemers in 2017 weer fors stijgen. Volgens KHN blijkt uit de cijfers dat de macronorm, ...

22 maart 2017 Video Achtergronden KHN
Video: Zwolse horeca inspireert!

De inspiratietour is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Jaarlijks organiseren zei diverse tours in zowel binnen en buitenland, ieder voor een eigen doelgroep. Zo was deze inspiratietour speciaal gericht op restaurants. Blurring was het thema van de dag. Zo is Waanders In De Broeren, ge...

15 maart 2017 Horeca Achtergronden KHN
Meer horeca in Nijmegen, maar onder het landelijk gemiddelde

De horeca in Nijmegen zit in de lift, maar presteert minder goed dan het landelijk gemiddelde, zo lazen wij op de website van De Gelderlander. Nijmegen telt op dit moment in totaal 494 horecabedrijven. Dat zijn er 44 meer dan tien jaar geleden. Destijds telde de stad 450 cafés, restaurants,...

23 februari 2017 Personalia KHN
Kreutzer nieuwe voorzitter KHN Zuid-Limburg

Regio Zuid-Limburg van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft Guido Kreutzer benoemd tot voorzitter. Kreutzer volgt Jolanda Hameleers op, die zich als voorzitter de afgelopen zes jaar heeft ingezet voor de horecaondernemers in Zuid-Limburg. Guido Kreutzer wil zich, met zijn specifieke kennis en...

22 februari 2017 Bier KHN
KHN:'stunten met bier in supermarkten is onverantwoord'

Voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland vind het onverantwoord dat supermarkten bier als stuntartikel gebruiken. Dat laat hij weten in een reactie op een rapport van het CBS, waarin staat dat het bier in de horeca sneller stijgt dan in de supermarkt. "Supermarkten ...

16 februari 2017 Café KHN
KHN: Polsbandjes voor leeftijdscontrole jongeren tijdens carnaval

Het wordt een hele klus om tijdens carnaval te controleren of een geschminkte tiener niet stiekem een biertje probeert te bestellen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) promoot daarom bij haar leden een systeem van polsbandjes, waarmee vooraf de leeftijd van de jonge gasten wordt vastgesteld. In veel...

9 januari 2017 Regelgeving Horeca
KHN wil kansen pakken in gelijk speelveld

Volgens KHN-voorzitter Robèr Willemsen gaat het goed met de horeca: het aantal horecavestigingen is gestegen naar 40.250, waar werkgelegenheid wordt geboden voor 387.000 banen. Door een groei in volume groeide ook de omzet tot 18,2 miljard euro. Ondanks de groei geeft KHN een belangrijk signa...

6 januari 2017 Regelgeving Horeca
Heksenjacht op horecabazen: Straf ook drinkende jongeren

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet oppassen dat het controleren van horecabazen op verstrekken van alcohol aan minderjarigen, geen heksenjacht wordt. Volgens de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden ondernemers door de huidige regelgeving een stuk harder én vaker gestr...

11 november 2016 Regelgeving Horeca
Regelgeving: hoe zit dat met stagiair(e)s?

Een stagiair of stagiaire. Moet je die betalen of is dat vrijwillig? En dan de loonheffing en de aansprakelijkheid. We vertellen je er meer over. Het antwoord is simpel: je bepaalt zelf of je een stagiair(e) betaalt voor de verrichte werkzaamheden. Er is geen enkele verplichting daartoe. Een sta...

23 september 2016 Regelgeving
Utrechtse horeca moet naleving leeftijdsgrens beter bewaken

De Utrechtse horeca geeft een toelichting op de berichtgeving over de slechte naleving in de stad. De cijfers uit het onderzoek kloppen, maar vragen wel om een toelichting. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) werkt samen met de gemeente om de naleving van de leeftijdsgrens te verbeteren. Op 11 oktobe...

23 september 2016 Horeca
Rotterdamse horeca tegen voorstel sluiting terrassen om 23.00 uur

De horecaondernemers in Rotterdam komen in verzet tegen het voorstel van de Rotterdamse burgemeester om de terrassen al te sluiten om 23:00 uur. KHN Rotterdam is onaangenaam verrast en roept alle politieke partijen op om in de gemeenteraad tegen dit voorstel te stemmen omdat het bijzonder slecht is ...

17 september 2016 Regelgeving Bier
Lancering campagne 18 jaar? Bewijs ‘t maar!

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Nederlandse Brouwers slaan de handen ineen om de naleving van de leeftijdgrens van 18 jaar voor de aankoop van alcoholische dranken in de horeca te verbeteren. De brancheorganisaties van de horecaondernemers en de bierbrouwers hebben daarom op vrijdag 16 septemb...

24 augustus 2016 Horeca
Friese horecabedrijven op muzikale manier duurzaam

Op 29 augustus presenteren Syb van der Ploeg en Piter Wilkens hun eerste single en clip met als thema duurzaamheid; ‘Jou it troch’. Zij geven in Hotel Restaurant Iesicht te Oudega (Sm.) ook een toelichting op het plan voor de Grien 10 Muzyk Toer van de stichting JIT. In het kader van de ...

23 augustus 2016 Awards
Bjorn van Dijl Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zuid-Holland-Zuid heeft Bjorn van Dijl van Willaerts Holding BV (o.a. Crazy Piano’s, Mercator, Willaerts en Salt en Tasty) uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Zuid-Holland-Zuid 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 ...

28 juli 2016
Ed Hoogendijk meest Markante Horecaondernemer regio Zuid-Holland-Noord

Het regiobestuur van KHN regio Zuid-Holland-Noord heeft Ed Hoogendijk uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer 2016/2017 van de regio. Hij dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017, die tijdens Horecava bekend wordt gemaakt. Met...

20 juli 2016 Horeca
Willem Neutkens Meest Markante Horecaondernemer van Brabant

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Brabant heeft Willem Neutkens uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Brabant 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017, die tijdens Horecava...

20 juli 2016 Horeca
Genomineerden Meest Markante Horecaondernemer Zeeland bekend

Het regiobestuur KHN Zeeland heeft drie horecaondernemers genomineerd voor de titel Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland 2016/2017. Deze drie genomineerde ondernemers zijn: Jean d’ Hooge van proeverij de Oesterij in Yerseke, John van Gilst van Johnny’s Taria in Bruinisse en Danny...

18 juli 2016
Wie wordt de Meest Markante Horecaondernemer van Brabant?

De jury van de verkiezing Meest Markante Horecaondernemer van Brabant 2016/2016 heeft drie horeca-ondernemers genomineerd. Bart Imming (Dinee Café De Kempen, Knegtel, Grand Café de Zwaan) uit Knegsel, Willem Neutkens (WIBA Horeca, Bij de Neut, Restaurant WOEST, Woesteburgers, en Willy ...

13 juli 2016 Awards
Meest Markante Horecaondernemer van Drenthe

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Drenthe heeft Rien Prinsen van cafetaria Prinsen in Nieuw-Weerdinge uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Drenthe 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Ned...

29 juni 2016 Personeel
Iris Wulffraat nieuwe voorzitter van KHN Rotterdam

Iris Wulffraat is vanaf 27 juni de nieuwe voorzitter van KHN Rotterdam. Iris Wulffraat is mede-eigenaar van Eetcafe Opa in de Witte de Withstraat en is sinds 2014 al actief als algemeen bestuurslid van KHN Rotterdam. Iris Wulffraat volgt Robèr Willemsen op. Willemsen is gekozen tot landelijk ...

31 mei 2016
Robèr Willemsen is nieuwe voorzitter KHN

De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per vandaag horecaondernemer Robèr Willemsen gekozen tot nieuwe landelijk voorzitter van de vereniging. Hij volgt hotelier Toon Naber op die de maximale zittingsduur als voorzitter heeft bereikt. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de ve...

25 mei 2016
Robèr Willemsen voorgedragen als nieuwe voorzitter KHN

Koninklijke Horeca Nederland draagt volgende week dinsdag Robèr Willemsen voor als nieuwe voorzitter van KHN. Dat betekent dat de regionale vertegenwoordigers in de Ledenraad hem kunnen kiezen. KHN-woordvoerder Joris Prinssen benadrukt dat de leden de laatste stem hebben. Als de leden akkoord zijn...

3 mei 2016
Uitnodiging: KHN Inspiratiesessie op 17 mei

Op dinsdag 17 mei organiseert KHN weer een inspiratiesessie voor drankverstrekkers. de sessie vindt bocvendien plaats op een unieke locatie: de Executive Lounge van PEC Zwolle! Op het programma staan onder andere Joost Broerse, Commercieel Directeur van PEC Zwolle over ondernemerskansen, Marieke H...

23 april 2016
KHN wil dat rookruimtes blijven

Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, wil dat er met ingang van volgend jaar geen nieuwe rookruimtes in de horeca bijkomen. Volgens KHN op zijn zachtst gezegd een ‘raar’ voorstel. KHN-voorzitter Toon Naber: “Sinds de invoering van het rookverbod in de horeca op 1 juli 2008, ...

11 april 2016
Wie wordt de Meest Markante Horecaondernemer?

De jury van de Meest Markant verkiezing Noord Holland heeft zes horecaondernemers genomineerd voor de verkiezing van Meest Markante Horecaondernemer 2016/2017 Noord Holland. De Open Keuken en Ome Pietje in Beverwijk, Boutique Hotel Texel in De Cocksdorp, Eetcafe ’t Ankertje in Enkhuizen, Groenev...

4 maart 2016
Standpunt KHN over borstvoeding in de horeca

KHN is vanochtend gevraagd naar een standpunt over het geven van borstvoeding in de horeca. Joris Prinssen stond RTV Utrecht te woord in café Broers aan het Janskerkhof. Het past niet in ieder horecabedrijf Prinssen: “De horeca is een fijne ontmoetingsplek voor heel jong tot heel oud, dat ...

3 maart 2016
KHN stopt de procedure tegen brouwerijen

In april 2012 is KHN een juridische procedure gestart tegen brouwerijen Heineken, AB InBev, Grolsch en Bavaria. Doel: door de Nederlandse rechter laten vaststellen dat de brouwers onrechtmatig hebben gehandeld jegens hun horeca-afnemers door het kartel dat zij in de periode 1996-1999 hebben gevorm...

26 februari 2016
De waarheid: lonen in horeca veel te laag

Er wordt een verkeerd beeld van de loonontwikkeling in de sector geschetst. De lonen stijgen niet marktconform en de horecamedewerker is per saldo minder gaan verdienen. Dit terwijl het uit cijfers van het CBS er op lijkt dat het met de lonen in de horeca wel goed zou gaan. Deze laten namelijk zie...

18 februari 2016
Kritiek op KHN als codehouder Hygiënecode

De initiatiefnemers van de website KHNgaattever.nl (Nederlands Horeca Gilde, Vereniging Chinese Horeca Ondernemers, Natte Horeca Nederland en Vereniging Professionele Frituurders) hebben minister Schippers een brief gestuurd. Daarin waarin wordt haar verzocht om de invoering van de nieuwe Hygiënec...

10 februari 2016
Creditcardgegevens vragen om no-show te voorkomen

Reserveringssite Couverts gaat wat doen tegen gasten die wel reserveren in restaurants, maar vervolgens niet op komen dagen. Restaurants kunnen nu de gast bij de reservering vragen om de creditcardgegevens achter te laten om deze inkomstenderving tegen te gaan. Hotels doen het al langer Hotels...

25 januari 2016
Horeca moet toegankelijk worden voor gehandicapten

Donderdag heeft de Tweede Kamer besloten dat alle gebouwen (waaronder ook de horeca) toegankelijk moeten worden voor mensen met een handicap. Bedrijven mogen geleidelijk beginnen met aanpassingen, maar KHN laat weten dat dit plan voor veel horecabedrijven onuitvoerbaar is. Eenvoudig? Nederland...

14 januari 2016
KHN kruist de degens met FNV Horeca

Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN),Toon Naber, nam op Horecava een petitie in ontvangst van FNV Horeca. Met de petitie vraagt de FNV Horeca om een eerlijk loon en goede arbeidsvoorwaarden voor horecamedewerkers. En daar is KHN het volmondig mee eens. KHN zit echter niet geheel op é...

12 januari 2016
KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe Hygiënecode kunnen horecaondernemers en hun medewerkers op een eenvoudige manier voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselvei...

11 januari 2016
KHN: horeca innoveert

De omzet van de horeca was in 2015 17,2 miljard euro. Dat is 4,1% meer dan in 2014. Met ruim 360.000 medewerkers en 45.300 horecavestigingen is de horeca een belangrijke en stabiele speler in de Nederlandse economie. “Na jaren van crisis en licht herstel vorig jaar, heeft de horeca de stijgende ...

11 januari 2016
Pinnen wordt steeds normaler in de horeca

Gasten betalen steeds vaker met hun pinpas in de horeca en daarbij ook steeds vaker contactloos. Algemeen directeur KHN Lodewijk van der Grinten: “De gezamenlijke inzet met de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen werpt duidelijk zijn vruchten af”. Het aantal pintransacties in de horeca stee...

18 december 2015
Toon Naber zwaait af

Vanwege het aftreden van de voorzitter per juni 2016, is Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op zoek naar een nieuwe voorzitter. Toon Naber, de huidige voorzitter, vertrekt omdat hij de maximale zittingstermijn van zes jaar heeft bereikt. KHN is op zoek naar een horecaondernemer met bestuurlijke er...

18 december 2015
Chinese horecaondernemers en KHN werken samen

Koninklijke Horeca Nederland Súdwest-Fryslân (KHN-SWF) en de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) hebben de handen ineen geslagen met een unieke regionale samenwerking. De Aziatische leden uit Zuidwest-Friesland presenteerden zich gezamenlijk met Aziatisch streetfood tijdens culinair eve...

16 december 2015
Zoek een andere bierleverancier. Het loont!

Als caféondernemer zoek je graag naar mogelijkheden om de inkoop te stroomlijnen en het kostenniveau zo laag mogelijk te houden. Daarbij wordt vaak de leverancier onder de loep genomen. We verdiepen ons in de bierleveranciers. Een kroeg zonder bier trekt immers geen volk. Daarbij moeten we opmerke...

11 december 2015
Falco Bloemendal nieuwe voorzitter KHN Noord-Holland

Horecaondernemer Falco Bloemendal is eind november benoemd tot voorzitter van KHN Noord-Holland. Hij volgt Michel Becker op die zeven jaar lang het voorzitterschap heeft vervuld. Vermenging retail en horeca De nieuwe voorzitter heeft een duidelijk visie op de toekomstige uitdagingen in de ho...

9 december 2015
KHN benoemt Martijn Kral tot Lid van Verdienste

Koninklijke Horeca Nederland heeft horecaondernemer Martijn Kral van De Eekenhof in Emmen onlangs benoemd tot Lid van Verdienste van de vereniging. Martijn heeft zich de afgelopen 6 jaar vol overgave ingezet voor KHN op zowel het niveau van de afdeling, regio en de ledenraad. Daar heeft hij volgens...

17 november 2015
Minuut stilte in de horeca

De Franse Vereniging van Hotels Restaurants Café’s en Traiteurs (SYNHORCAT) roept op tot ‘Tous au bistrot’: een minuut stilte op horecaterrassen op 17 november 2015 om 21.00 uur. Steunbetuiging In reactie op de vreselijke gebeurtenissen in Frankrijk op vrijdagavond, roept de Franse Ver...

11 november 2015
Horeca Vlaardingen krijgt meer vrijheid

De gemeenteraad van Vlaardingen gaat akkoord met een pilot om vanaf 1 januari 2016 de openingstijden op zaterdag te verruimen tot 4:00 uur in het horecaconcentratiegebied. De nachtzaken krijgen tijdens deze pilot een 23-uursvergunning. Deze horecabedrijven mogen open zijn van 07:00 uur tot 06:00u...

13 oktober 2015
Voors en tegens van vrije openingstijden

In Zwolle zijn bewoners van het stadscentrum bang voor de vrije openingstijden van de horeca in de stad. De gevolgen van vrije openingstijden zijn nog onbekend, en verschillende horecaondernemers juichen de verruiming juist toe. Politie wil het liever niet De politie is ook niet gerust op de v...

7 oktober 2015
Nieuwe meestertitel in de horeca?

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar de haalbaarheid én wenselijkheid van een nieuwe meestertitel in de horeca: SVH Meester Horecaondernemer. Naast de vijf ambachtelijke meestertitels die de branche al jaren kent (...

29 september 2015
KHN krijgt tweede directeur

Rob Bongenaar (51) wordt tweede directeur bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het Landelijk Bestuur van KHN en algemeen directeur Lodewijk van der Grinten zijn blij met de benoeming van Rob Bongenaar, die vanaf 1 december 2015 naast Lodewijk van der Grinten het directieteam komt versterken. ...

25 september 2015
Exclusief: Illegale sigaar van de overheid

Het rookverbod heeft als gevolg dat je als café-eigenaar wel een rookruimte mag hebben in je café, maar er niet mag werken. Glazen opruimen en de asbak legen? Dat mag feitelijk niet. Er zijn gevallen bekend waarbij de barman na sluitingstijd tijdens het schoonmaken en opruimen een sigaret opstak...

15 september 2015
KHN hekelt hoge werkgeverslasten horeca

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet zijn plannen en bijbehorende begroting voor 2016. KHN ziet de werkgeverslasten weer toenemen. Alweer een lastenstijging. Sinds 2007 zijn die werkgeverslasten al met meer dan 20 procent gestegen. Verder blijft herziening van de Wet werk en zekerheid uit én m...

1 september 2015

Op de BBB, de grootste horecavakbeurs van de Euregio (het gebied tussen Maastricht, Aken en Luik) vindt de vakbezoeker een compleet overzicht op het gebied van food, non food en drinks & entertainment. Workshops, proeverijen en wedstrijden maken het programma van de Bourgondische BBB compleet. ...

23 juli 2015
Tips en tricks over biercontracten

Waarom krijgt de ene ondernemer een hogere korting op zijn bierprijs dan de ander? Is het een kwestie van goed onderhandelen? Of zit hier meer achter? Gisteren is de derde KHN-aflevering van ‘Hart van de Horeca’ online gekomen die gaat over de biercontracten in de horeca. Horecaondernemers Maar...

17 juli 2015
De Keet van Heerde 75 jaar lid KHN

Op donderdag 16 juli zijn de horecaondernemers Bé en Fenny van Ark door landelijk bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland Antonio van den Hengel gefeliciteerd met hun 75 jaar lidmaatschap van de vereniging. Antonio van den Hengel: “Voor Koninklijke Horeca Nederland is dit bedrijf heel bijz...

17 juli 2015
Roosendaal wil bruisende horecastad worden

Voor de stad Roosendaal is een levendig centrum waar voor jong en oud het gezellig moet zijn. Daarom heeft de horeca in Roosendaal een eerste brainstormsessie gehouden om te horen wat er moet gebeuren om ook de jeugd in Roosendaal deze gezelligheid te bieden. Andere steden Juist de afgelopen ...

30 juni 2015
Gratis kraanwater tijdens Tour Utrecht

Dorstige Tour-bezoekers krijgen aanstaande zaterdag tijdens de Grand Départ in Utrecht gratis kraanwater als de thermometer 25 graden of hoger aangeeft. Hitteplan Op alle speciale publieksvenues waar de horeca met elkaar samenwerkt en hapjes en drankjes serveert, zal ook gratis kraanwater besc...

30 juni 2015
KHN start serie over ondernemerschap

Vandaag is de eerste aflevering van het online programma Hart van de horeca te zien op KHN.nl. Een serie waarin gepassioneerde horecaondernemers vertellen over hun ondernemerservaringen. Vanuit de praktijk vertelt horecaondernemer Harald Droste van Droste’s uit Tubbergen in de eerste aflevering ov...

15 juni 2015
Urk had moeten optreden tegen zuipketen

Al lange tijd zijn Urkse horecaondernemers in discussie met de gemeente Urk over het optreden tegen de illegale keten in Urk. Op 12 juni heeft de rechtbank van Midden Nederland een uitspraak gedaan. De rechtbank heeft geoordeeld dat de gemeente voldoende redenen had om op te treden tegen de illega...

8 juni 2015
Gemeentelijke belastingen stegen enorm

Koninklijke Horeca Nederland vindt meer vrijheid voor gemeenten om zelf en eigen belastingen te heffen een slecht plan. Al jaren zijn er grote verschillen én onverklaarbaar grote stijgingen in gemeentelijke belastingen, zoals bijvoorbeeld de toeristenbelasting, de leges voor startende horecaonder...

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: