Wijn van Jolie en Pitt snel uitverkocht

11 maart 2013
Wijn van Jolie en Pitt snel uitverkocht

Een sterk staaltje marketing, naamsbekendheid en 'ons kent ons', maar de eerste 6.000 flessen van de roséwijn die Brad Pitt en Angelina Jolie op de markt brachten, zijn binnen een paar uur uitverkocht.

*Eigen domein*
Het Hollywood-stel kocht een aantal jaar geleden het wijndomein Chateau Miraval in de Provence voor 40 miljoen euro. Wijnfamilie Perrin, onder meer bekend van hun wijnen uit de Rhônestreek, is ingeschakeld om de eerste wijn te maken. Van de 500 hectare grond bij het zomerverblijf van Jolie en Pitt bestaat 22 hectare uit wijnranken. Op den duur zullen er ook een rode en witte wijn op Miraval worden gemaakt.

*Internetverkoop*
De eerste 6.000 flessen voor particulieren, verpakt in een doos van zes flessen a 105 euro, was via internet binnen no time uitverkocht. Nog eens 100.000 flessen van de roséwijn vonden hun weg naar wijnhandelaren en horecabedrijven.

Een woordvoerder van de Perrin-familie laat weten dat Brad en Angelina zich hoogstpersoonlijk bemoeien met de wijn. Dit gaat veel verder dan alleen hun naamverbintenis.

~Frank Lindner~

Overig nieuws