Wens: 1900 vega's aan tafel

25 juni 2015
Wens: 1900 vega's aan tafel

De Vegetariërsbond wil dit jaar dat maar liefst 1900 eters deelnemen aan de Langste Vegetarische Tafel aan het Museumplein in Amsterdam.

*Record*
"Met 1900 deelnemers vestigen we het absolute record Langste Vegetarische Tafel. Dat betekent ook dat we nog nooit zoveel impact hebben gehad. Na de zware industrie is de voedselindustrie de grootste vervuiler. Dat komt vooral door de productie van vlees. De Langste Vegetarische Tafel is dus zeker géén symbolische actie zoals het dragen van een geel armbandje of het tekenen van een petitie. Het heeft direct effect, je verbetert de wereld hier en nu. Het is lekker eten met impact", aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.

*Chef Erik Wilschut*
Voor dit megabanket staan ruim 20 vrijwilligers onder leiding van chef-kok Erik Wilschut drie dagen in de keuken. Ook de hoeveelheid ingrediënten is indrukwekkend: onder andere 400 kilo tomaat, 100 kilo pompoen, 30 kilo ui, 30 kilo paprika, 30 kilo vegetarisch gehakt, 90 kilo gegrilde vegetarische stukjes, 30 liter zonnebloemolie, 3 kilo paprikapoeder en 1900 tortilla wraps.

*Mexicaanse keuken*
Iedereen die benieuwd is naar hoe lekker vegetarisch eten is mag gratis aanschuiven. Vanaf ongeveer 18.00 uur zal er opgeschept gaan worden. Het eten bestaat uit 5 kleine gerechten geïnspireerd door de Mexicaanse keuken.

*Vijfde editie*
De Langste Vegetarische Tafel vindt voor de vijfde keer plaats. Vorig jaar werd het wereldrecord, dat al in handen van de Vegetariërsbond was, verbeterd tot 1750 deelnemers. Tot 2013 stond dit record op de naam van de stad Mechelen met 1000 deelnemers. Het evenement begint om 18.00 uur en vindt plaats rond de vijver op het Museumplein.


Overig nieuws