Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

24 juni 2019 | redactie

 

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen leerbedrijven. Dit jaar maken leermeesters voor het eerst kans op de titel Beste Leermeester Horeca. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in 2020.

Tot en met oktober kunnen leermeesters, leerlingen en docenten weer hun favoriete leerbedrijven nomineren voor de felbegeerde titel Beste Leerbedrijf Horeca. Een nominatie voor de wedstrijd is een blijk van waardering richting het leerbedrijf. Je kunt dan ook ieder leerbedrijf, waarvan jij vindt dat ze uitblinken op het gebied van opleiden, nomineren voor de titel. Leerbedrijven die niet genomineerd zijn kunnen zichzelf ook aanmelden. Aanmelden of nomineren kan via: www.besteleerbedrijfhoreca.nl

Beste Leermeester Horeca

Voor het eerst in de wedstrijd maken leermeesters kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Deze leermeester wordt geselecteerd uit de leerbedrijven die de top 10 van de wedstrijd bereiken. Ricardo Eshuis, directeur SVH legt uit waarom deze titel is toegevoegd aan de wedstrijd: "Net als met voetbal wil je soms niet alleen de beste club belonen met de titel maar ook de beste voetballer onderscheiden. Soms blinkt een leermeester dermate uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf. Haal je de leermeester uit dat bedrijf, dan valt een heel groot deel van de kwaliteit van de begeleiding weg. In goede leerbedrijven is leren en begeleiden goed ingebed in de organisatie. Daar waar dit aan een persoon hangt, willen we als wedstrijdcommissie deze toppers wel in het zonnetje kunnen zetten en stimuleren dat het bedrijf waar zij werken de organisatie verder optuigt zodat het niet alleen maar aan een persoon hangt."  

Met deze nieuwe prijs wordt de publieksprijs vervangen, om te voorkomen dat leerbedrijven met een grote achterban een voorsprong hebben op kleinere organisaties.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd start op maandag 24 juni met de nominatieronde. Na het sluiten van deze ronde in oktober, worden de betrokken docenten, leerlingen en leermeesters gevraagd om, met behulp van een vragenlijst, de leerbedrijven te beoordelen op belangrijke competenties op het gebied van opleiden. Als deelnemend leerbedrijf krijg je tijdens deze ronde dan ook een goed inzicht in verbeterpunten om zo een nog beter leerbedrijf te worden.

Op basis van deze beoordelingen krijgen de leerbedrijven punten en een plaats in de ranking. Daarbij wordt ook het opleidingsplan of de visie op opleiden van het leerbedrijf onder de loep genomen en kunnen extra punten gescoord worden met een geheime opdracht.

In november wordt vastgesteld welke leerbedrijven de top 10 hebben bereikt. Deze leerbedrijven worden bezocht door SVH, die de punten uit de beoordelingsronde ook op de werkvloer zal beoordelen. Na de bedrijfsbezoeken zal de commissie de top 3 van de wedstijd vaststellen. Deze top 3 zal door de voltallige commissie van de wedstrijd worden bezocht, waarbij zij aan de hand van beoordelingscriteria zullen vaststellen welk leerbedrijf de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 tijdens de Horecava in ontvangst mag nemen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: