Vleesreepjessalade met hazelnoot

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Vleesreepjessalade met hazelnoot

Ingrediënten (4 personen)

300 g varkensvleesreepjes
3 eetlepels TexMexkruiden
3 rijpe vleestomaat
1 middelgrote ui
1 krop sla
50 g hazelnoten (geroosterd)
10 eetlepels mayonaise
1 theelepel suiker
3 eetlepels azijn

Bereiding:

Kruid het vlees met 2½ eetlepel kruiden. Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in reepjes. Pel de ui en snijd deze in zeer smalle ringen. Was de sla en verwijder dikke stronken. Hak de hazelnoten grof. Meng de suiker, de azijn, de rest van de TexMexkruiden, de mayonaise en 4 eetlepels water. Verwarm een koekenpan met anti-aanbakbodem en bak hierin het vlees onder voortdurend roeren 5 minuten op een matig vuur. Meng de sla, de tomaten, de uienringen, het vlees (warm of koud) en de hazelnoten in een ondiepe schaal en schep de dressing erover.

Overig nieuws