Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro

23 juli 2015
Vlaamse goededoelhamburger kost 299 euro

Japans rundvlees, een crumble van kwarteleieren en een toef truffelmayonaise: dit zijn een paar van de ingrediënten die chef Patrick Van Herck
van restaurant Huis De Colvenier in Antwerpen gebruikt voor zijn gastronomische burger. Prijs? Zo’n 299 euro. De opbrengst van de burger gaat naar kankeronderzoek.

*Exclusieve ingrediënten*
Van Herck heeft de hamburger ontwikkeld op vraag van een bevriende restaurantuitbater uit Breda. Ze baten een hamburgerrestaurant uit en daagden de chef uit om een gastronomische hamburger te maken. Na enkele maanden wikken en wegen was het recept klaar. Van Herck heeft ervoor gekozen om met de meest exclusieve ingrediënten te werken, wat de forse prijs verklaart. Wel gaat de 299 euro volledig naar kankeronderzoek.

*Klassieke hamburger met topingrediënten*
Wat kun je precies voor 299 euro verwachten? Een klassieke hamburger met volgens de chef topingrediënten. Het broodje is gemaakt van zuurdesem en gebakken op traditionele wijze. Verder wordt er verse kropsla, exclusief Japans rundvlees van Wagyurunden uit Kobe en cœur de boeuf-tomaten gebruikt. Daarop komt een crumble van kwarteleieren en mayonaise met Périgord-truffel. Dan volgen stukjes wortel, knolselderij, gebakken zwezeriken en voor wie dat wenst, een plak ganzenlever. Het broodje wordt afgewerkt met een basilicumblad met Iraanse kaviaar. Als bijgerecht krijgt de gast ook nog aardappelen-wedges van de beste biologisch geteelde aardappelen en enkele oesters.

Overig nieuws