Vijf tips om wespen op afstand te houden

27 augustus 2019 | David Bakker
Vijf tips om wespen op afstand te houden<

De lichte paniek op ieder terras is weer begonnen. Dansend tussen de zwartgele insecten zullen de gasten en werknemers de strijd op het terras aangaan. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om de wespen op afstand te houden.

Kruidnagel: Wespen houden niet van kruidnagel, en al helemaal niet in combinatie met citroen. Steek een aantal nageltjes in een opengesneden citroen, leg het in een bakje water. Vooral ideaal voor het barpersoneel. Zet het bakje echter wel uit het oog van de gast, het ziet er niet zo smakelijk uit.

Wierook: Ook deze lucht vinden wespen absoluut niet fijn. Mensen wel, maar niet iedereen is dol op deze intense geur. Helemaal niet in combinatie met eten. Denk  goed na over de positie van de geurstokjes; aan de buitenkant van het terras bijvoorbeeld

Nep wespennest. Ja, net als bij een vogelverschrikker die de kraaien van de akkers houdt, houdt een nep wespennest de wespen buiten de deur. De geel/zwarte insecten zijn territoriaal. Bij het zien van een ander ‘huis’, zullen ze doorvliegen. Je kan er zelf een bouwen maar voor nog geen 20 euro zijn ze te bestellen op het internet. Los van de functionaliteit kan het ook nog eens mooi staan op het terras.

Koffiepoeder: Strooi wat koffiepoeder in een bakje en steek het heel even aan met een lucifer. Je zult merken dat het niet zo lekker ruikt, en dat vinden de wespen dus ook! Wij hebben als mens de mazzel dat onze reukzin de verbrande koffiepoeder al snel niet meer ruikt. De wespen wel, en daarom zullen ze bij je uit de buurt blijven.

Gebruik GEEN wespenval. De zoete geur trekt de beesten juist aan. Er zullen er heus een paar sneuvelen maar een heel leger is moeilijk te verslaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: