Vijf tips om wespen op afstand te houden

15 augustus 2018 | David Bakker
Vijf tips om wespen op afstand te houden<

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om de wespen op afstand te houden.

Kruidnagel: Wespen houden niet van kruidnagel, en al helemaal niet in combinatie met citroen. Steek een aantal nageltjes in een opengesneden citroen, leg het in een bakje water. Vooral ideaal voor het barpersoneel. Zet het bakje echter wel uit het oog van de gast, het ziet er niet zo smakelijk uit.

Wierook: Ook deze lucht vinden wespen absoluut niet fijn. Mensen wel, maar niet iedereen is dol op deze intense geur. Helemaal niet in combinatie met eten. Denk  goed na over de positie van de geurstokjes; aan de buitenkant van het terras bijvoorbeeld

Nep wespennest. Ja, net als bij een vogelverschrikker die de kraaien van de akkers houdt, houdt een nep wespennest de wespen buiten de deur. De geel/zwarte insecten zijn territoriaal. Bij het zien van een ander ‘huis’, zullen ze doorvliegen. Je kan er zelf een bouwen maar voor nog geen 20 euro zijn ze te bestellen op het internet. Los van de functionaliteit kan het ook nog eens mooi staan op het terras.

Koffiepoeder: Strooi wat koffiepoeder in een bakje en steek het heel even aan met een lucifer. Je zult merken dat het niet zo lekker ruikt, en dat vinden de wespen dus ook! Wij hebben als mens de mazzel dat onze reukzin de verbrande koffiepoeder al snel niet meer ruikt. De wespen wel, en daarom zullen ze bij je uit de buurt blijven.

Gebruik GEEN wespenval. De zoete geur trekt de beesten juist aan. Er zullen er heus een paar sneuvelen maar een heel leger is moeilijk te verslaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Bier
Alcoholvrij bier steeds populairder

Sinds 2010 is de consumptie van alcoholvrij bier vervijfvoudigd. In 2018 steeg de verkoop met meer dan 30 procent, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Ook de consumptie van speciaalbier is met maar liefst tien procent gestegen, zo lezen we op dutchcowboys.nl. Als gevol...

Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: