Vault Bar onthult cocktailgeheimen

14 juni 2016 | Thijs Jacobs
Vault Bar onthult cocktailgeheimen

De Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam onthult zijn waardevolle schatten: verrassende cocktails die alle zintuigen prikkelen. De originele cocktailcreaties van het gerenommeerde Portugese bartender duo Wilson (r) en Tiago (l), beide afkomstig van Conrad Algarve, ontlenen hun karakter aan een eigenzinnige combinatie van ingrediënten, smaken, vorm en presentatie. “Wij presenteren een opwindende cocktailervaring die begint met een visuele beleving en bij de eerste slok tot een heuse ontdekkingsreis leidt”, aldus de gelauwerde Wilson Pires, die in Portugal in 2014 de titel Barman of the Year verwierf. Met hun creatieve aanpak en presentatie geven de mixologisten een extra dimensie aan de legendarische True Waldorf Service en een dynamisch accent aan de intieme sfeer van de voormalige bankkluis.

Vroegere functie

Het barconcept is geïnspireerd op de vroegere functie van de locatie. Het cocktailmenu in de vorm van bankbiljetten weerspiegelt tevens de Hollandse handelsgeest. De (tien) cocktailrecepturen op de verschillende munteenheden reflecteren invloeden uit de betreffende landen en regio’s. Datzelfde geldt voor de spraakmakende presentatie... Een cocktail in een popcornbeker, als een tropische fruitmand, een ijsje, of in een espresso-potje. 

Het uitgangspunt van barmanager Wilson is cocktails met een klassiek profiel een verrassende twist te geven door nieuwe smaakcombinaties te creëren. Zo vertegenwoordigt de Euro-cocktail de Nederlandse cultuur en (overzeese) geschiedenis en zijn in de Yen-cocktail Japanse invloeden onmiskenbaar aanwezig; de Rupee-cocktail neemt je direct mee naar India. Zo gevarieerd als ze zijn, kenmerken alle cocktails zich door een uitgebalanceerde mix van ingrediënten.

De Vault Bar onderscheidt zich door de harmonieuze ambiance. Je kunt er comfortabel zitten in luxueuze fauteuils, of gezellig hangen om de bartafel. Details bepalen de sfeer; van de persoonlijke service en aandacht tot aan de geserveerde snacks en borrelhappen uit de keuken van Executive Chef Sidney Schutte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Column: Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: