Van Hessen bestaat 100 jaar en is Hofleverancier

7 juni 2019 | redactie

Van Hessen, specialist op het gebied van automatiseringssystemen voor de horeca, viert dit jaar een prachtig jubileum. Als bekroning op 100 jaar van Hessen is op 13 mei 2019 het Predicaat Hofleverancier door  Koning Willem Alexander toegekend.

Vervolgens heeft de (loco) commissaris van de Koning, Jeannette Baljeu, tijdens de viering van het 100-jarig bestaan op 6 juni 2019, de oorkonde overhandigd en het officiële wapen onthuld.

Dit is heel bijzonder

Jeannette Baljeu: “Zuid-Holland is een provincie met een groot aantal ondernemers, maar bedrijven die een eeuw bestaan, dat zijn er niet zo veel. Dat is heel bijzonder! Met het uitreiken van het predicaat hofleverancier aan Van Hessen, treedt het bedrijf toe tot een heel select gezelschap. Dat is iets om trots op te zijn. Ik wens de organisatie nog vele succesvolle jaren toe.”

Het predicaat hofleverancier wordt niet zomaar toegekend. Het bedrijf moet een ontstaansgeschiedenis hebben die tenminste 100 jaar teruggaat. Voor het toekennen is het bovendien noodzakelijk dat er een jubileum gevierd wordt.

Ook schrijven de regels voor dat de onderneming en haar directie van onbesproken gedrag dienen te zijn. Verder lezen we in de regels dat het bedrijf een ‘zeer goede reputatie in de regio dient te hebben’. Kwaliteit, soliditeit en continuïteit spelen hierbij een belangrijke rol.

De aanvraag begon bij de Gemeente te Ridderkerk, met een rechtstreeks verzoek aan de Burgemeester. Die speelde het vervolgens door aan de Commissaris van de Koning, waarna het op het werkbureau in Paleis Huis ten Bosch belandt. De procedure valt geheel buiten de jurisdictie van het kabinet, het is Koning Willlem Alexander die de beslissing neemt. Net als bij een koninklijk lintje wordt de case eerst onder een vergrootglas gelegd. Politie, gemeente, Kamer van Koophandel en de arbeidsinspectie komen eraan te pas om de bedrijfsvoering door te lichten. Het Predicaat Hofleverancier is een wapenschild dat nu vol trots in het kantoor van Van Hessen hangt. Een mooi visitekaartje!

Nog succesvoller

Op de openingsfoto zie je hoe het wapenschild is door directeur/eigenaar Ronnie Hinrichs opgedragen aan de voormalig directeur/eigenaar Ruud Clements. Ruud: “Deze mijlpaal hebben we gezamenlijk weten te bereiken. Ik heb bewondering voor het hele Van Hessen team: collega’s, klanten, leveranciers en partners. Daarom wil ik iedereen bij deze graag bedanken. Het is een prestatie van formaat. De afgelopen 30 jaar waren er tegenslagen, maar ook vele prachtige momenten. Ik ben ervan overtuigd dat Ronnie het bedrijf de komende jaren nog succesvoller zal maken.”

Na de uitreiking door Jeannette Baljeu gaven Ewout Hoogendoorn en Ronald Huiskamp interessante presentaties. Daarna was er tijd voor een gezellige borrel.

Over Van Hessen:

Van Hessen zorgt voor betrouwbare automatiseringssystemen die uw hotel of restaurant succesvol maken. Ze staan bekend als innovatieve automatiseringspartner met een uitgebreid portfolio van kassa’s tot PMS-oplossingen. De supportafdeling is 24/7 bemand en de circa 100 medewerkers in de Benelux en West Afrika zorgen er graag voor dat hotels en restaurants succesvol kunnen zijn. Niet voor niets is Van Hessen al 100 jaar een graag geziene gast in de horeca.
Voor meer informatie over Van Hessen; www.vanhessen.nl

 

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: