Valkenburgs likeurtje in de prijzen

21 oktober 2014
Valkenburgs likeurtje in de prijzen

Het zal je gebeuren. Je pikt een recept op voor een drankje, je geeft er je eigen draai aan, je laat het je vrienden en familie proeven
en een paar jaar later behoort je likeur tot de internationale wereldtop. Het overkwam John van Leeuwen uit Valkenburg, de uitvinder en eigenaar van ’t Valkenburgs Nipje. De likeur is er in drie smaken: karamel, appeltaart en peer. De karamel- en de appeltaartvariant behaalden onlangs allebei een zilveren medaille in een internationale 'spirit competition' in New York.

*Inspiratie uit Duitsland*
Een aantal jaren gelden bezocht Van Leeuwen een Duitse kroeg. De eigenaar van het café had zelf een karamellikeur gemaakt en liet dat steevast aan zijn gasten proeven. Wonder boven wonder kreeg John van Leeuwen het recept voor de likeur van de eigenaar mee naar huis om er ook een ‘dorpsdrankje’ mee te maken. Thuis ging John aan de slag en en zo ontstond het 'Valkenburgs Nipje'.

*Inspirits verzorgt distributie*
Inmiddels heeft John van Leeuwen een goede partner aan producent Herman Jansen Beverages en diens dochterbedrijf Inspirits, die de distributie verzorgt. Inspirits heeft als marktleider contacten met alle landelijke groothandels, die het samen mogelijk maakten dat ’t Valkenburgs Nipje nu in heel Nederland te koop is.

*Wedstrijd in New York*
"Het liefst was ik zelf in het vliegtuig naar New York gestapt om mijn flessen daar af te leveren en de wedstrijd mee te maken. Maar dat kon niet. Het is een besloten keuring. En ook een blinde keuring. Keurmeesters weten niet welk product van wie is en waar het vandaan komt", vertelt John van Leeuwen. Na een paar spannende weken kreeg hij onlangs het bericht dat beide varianten van ’t Valkenburgs Nipje waren beloond met een zilveren medaille.

Kijk voor meer informatie op "www.nipje.nl":http://www.nipje.nl/ of kijk op de "Facebookpagina.":https://www.facebook.com/Nipje

~Christel Tuin~



Overig nieuws