Twee op de drie toiletten vies in horeca

7 november 2013
Twee op de drie toiletten  vies in horeca

In de horeca zijn haast twee op de drie toiletten vies. Uit het Nationaal Toiletonderzoek blijkt dat in restaurants, hotels en cafés 31 procent van de toiletten dit jaar schoon zijn. Met
deze score eindigt de branche als tweede, achter de categorie openbare gebouwen.

*Wie durft?*
In openbare gebouwen zijn met 33 procent de schoonste toiletten vinden. Vorig jaar was dat nog 41 procent. De horeca noteerde nu dus 31 procent goed (vorig jaar 33 procent), terwijl warenhuizen en tuincentra 25 procent goed scoorden, 7 procent minder dan in 2012. De hygiëne van toiletten in de gezondheidszorg daalde dramatisch: van 45 procent goed (2012) naar nu 20 procent goed, vooral door sterk vervuilde toiletzittingen.

*Goede en slechte ervaringen*
Bij drie damestoiletten in de horeca die visueel allemaal een voldoende scoren, in Amersfoort, Cuijk en Malden, stellen onderzoekers verheugd vast dat er tevens een luierverschoonplank aanwezig is. Ook positief ervaren in de horeca: bij een strandpaviljoen in Zandvoort was de zaak gesloten, maar de toiletten wel open. Kanttekeningen zijn er ook. In een ongewone horecazaak ten oosten van de stad Utrecht oog het sanitair "erg rommelig. Doekjes op de grond. Geen papierrol op de hanger. En dat in een sfeervolle biologische eetlocatie!”

Vakblad Service Management verrichtte, deze keer in samenwerking met het hygiënemerk Tork, voor de 29e keer het onderzoek.

Foto: Henk Snaterse

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws