Turkse hamburger

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten 

400 gram rundergehakt
4 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
1 eetlepel djinten (gemalen komijn)
6 eetlepels paneermeel (met kruiden)
1 ei
2 teentjes knoflook
2 dl yoghurt (Turkse roomyoghurt)
1 eetlepel zonnebloemolie
3 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
zout en peper

Bereiding

Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Meng het gehakt met de koriander, de komijn, het paneermeel en het ei. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er platte schijven van. Verdeel de pijnboompitten over de gehaktschijven, vouw het gehakt eromheen en vorm er vervolgens hamburgers van. Pel de knoflook en pers de teentjes boven de yoghurt uit. Voeg korianderblad, zout en versgemalen peper naar smaak toe en zet de saus in de koelkast. Bestrijk de hamburgers met de olie en rooster ze op het rooster aan beide kanten bruin en in ± 8 minuten gaar. Serveer de burgers met de knoflooksaus. Lekker met Turks brood (pide) en een salade van ijsbergsla, zwarte olijven, komkommer en tomaat.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Café organiseert 'heliumkaraoke', zodat iedereen Gerard Joling kan imiteren

Het Noordhollands Dagblad komt met een wel heel speciaal nieuwsitem: in eetcafé Van Dam in Sint Maartensvlotbrug gaan ze zaterdag van start met heliumkaraoke. Er is niet meer voor nodig dan een beeldscherm, een flinke teug helium, een geluidsinstallatie en sloten bier. Want iedereen moet natu...

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: