Tomatensoep met een Westlands tintje

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (4 personen)

2 kilo rijpe tomaten, gehalveerd
25 gram boter
1 ui, gesnipperd
1 prei, gesnipperd
25 gram tarwebloem
500 ml hete runderbouillon
150 ml melk
1 laurierblad
200 gram rundertartaar
1 eetlepel bruine suiker
50 ml slagroom
Zout en peper
Gehakte verse basilicum en bieslook

Bereiding

Doe de tomaten in een pan met dikke bodem en kook ze in tien minuten op matig vuur tot moes. Draai de tomaten door een roerzeef boven een schone pan en laat dit zachtjes inkoken tot 1 liter. Neem de pan van het vuur. Smelt de boter, voeg ui en prei toe en bak glazig in ongeveer 5 minuten. Roer de bloem bij de ui en prei en fruit de bloem onder voortdurend roeren tot hij licht gekleurd is. Voeg de bouillon bij beetjes toe. Schenk melk en tomatenmoes in de pan, voeg laurierblad toe en breng alles al roerend aan de kook. Laat op laag vuur doorsudderen. Meng de tartaar met zout en peper. Vorm balletjes en laat deze tien minuten meekoken in de soep. Roer de bruine suiker en room erbij, breng op smaak en strooi de gehakte kruiden eroverheen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: