Tomatensoep met een Westlands tintje

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (4 personen)

2 kilo rijpe tomaten, gehalveerd
25 gram boter
1 ui, gesnipperd
1 prei, gesnipperd
25 gram tarwebloem
500 ml hete runderbouillon
150 ml melk
1 laurierblad
200 gram rundertartaar
1 eetlepel bruine suiker
50 ml slagroom
Zout en peper
Gehakte verse basilicum en bieslook

Bereiding

Doe de tomaten in een pan met dikke bodem en kook ze in tien minuten op matig vuur tot moes. Draai de tomaten door een roerzeef boven een schone pan en laat dit zachtjes inkoken tot 1 liter. Neem de pan van het vuur. Smelt de boter, voeg ui en prei toe en bak glazig in ongeveer 5 minuten. Roer de bloem bij de ui en prei en fruit de bloem onder voortdurend roeren tot hij licht gekleurd is. Voeg de bouillon bij beetjes toe. Schenk melk en tomatenmoes in de pan, voeg laurierblad toe en breng alles al roerend aan de kook. Laat op laag vuur doorsudderen. Meng de tartaar met zout en peper. Vorm balletjes en laat deze tien minuten meekoken in de soep. Roer de bruine suiker en room erbij, breng op smaak en strooi de gehakte kruiden eroverheen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: