Terrasactie wordt ludiek; er wordt niet geserveerd

1 maart 2021 | Redactie

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf.

Johan de Vos is horecaondernemer in Breda en riep afgelopen donderdag de horeca op om dinsdag 2 maart de terrassen weer te openen. Zijn oproep kwam een aantal dagen nadat het kabinet bekend had gemaakt dat winkels wel de deuren (beperkt) mochten openen en de parken en pleinen vol stroomden met mensen vanwegen het mooie lenteweer.

De actiegroep vindt het onredelijke dat terrassen niet open mogen. De groep horecaondernemers wil laten zien dat de horeca een oplossing kan zijn in het aanpakken van het probleem van de volle parken en pleinen. Het verbaast De Vos dan ook dat op pleinen en parken mensen in grote groepen genieten van de zon en een drankje, maar zodra dat gecontroleerd op een terras gebeurt, het strafbaar is. 

Boete

Het was initieel de bedoeling dat er ook geserveerd zou worden op de terrassen, de boete van 4000 euro is voor veel horecaondernemers te veel om het risico te lopen. Minister Grapperhaus gaf in een eerder stadium aan ‘gewoon’ te handhaven. Ook verschillende burgemeesters gaven aan te handhaven.

Sommigen horecaondernemers kiezen ervoor om het terras uit te zetten om meer aandacht te vragen voor de situatie en zo spoedig mogelijk de terrassen weer te mogen openen. In Hoorn, Haarlem en Middelburg wordt niet meegedaan aan de actie. Deze ondernemer uit het Noord-Hollandse Bergen gaf voor het weekend aan waarom zij ervoor kiest om niet mee te doen aan de actie. Het interview lees je hier.

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: