Tarte tatin met sjalotten

1 januari 2016 | Jorien Slager

Even wat anders op het menu dan de standaard broodjes, soepen en quiches. Zeker als het weer wat minder wordt en gasten behoefte hebben aan iets warms in hun maag. De tarte tatin is makkelijk te maken, lekker zoet door de gekaramelliseerde uitjes en goed te combineren met zowel kaas als vlees.

Ingrediënten (2 personen)

300 gram sjalotten
40 gram boter of margarine
3 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels rode port
1 pijpje kaneel
2 takjes rozemarijn
zout
peper
2/3 blikje croissantdeeg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de sjalotten, maar laat de wortelbasis intact. Stoof de sjalotjes met de boter of margarine afgedekt zachtjes 5 minuten. Voeg poedersuiker toe en bak op hoger vuur tot de suiker met de boter begint te verkleuren. Voeg al roerend rode port, kaneel, takjes rozemarijn en zout en peper naar smaak toe. Doe alles over in de taartvorm.

Rol het deeg uit over de sjalotten in de vorm. Druk het deeg tussen de rand van de vorm en de sjalotten. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de taart in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Verwijder de takjes rozemarijn en het pijpje kaneel en serveer de taart warm.

Tip

Met een kleine ovenvaste koekenpan kunt u de taart in de pan maken en dit in z’n geheel in de oven zetten. Lekker als lunch met zachte geitenkaas.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Personalia
Van Duijnen Groep neemt Horecatechniek Nederland over

Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca), neemt per 1 november 2019 het Amsterdamse Horecatechniek Nederland over. De overname komt voort ui...

Bier
Nederlands Bockbier uniek in de wereld

Zodra de bladeren aan de bomen beginnen te kleuren, hunkert de Nederlandse bierliefhebber naar een zacht en verwarmend Bockbier. Met zo’n heerlijk roodbruin gekleurd biertje met karamelachtige aroma’s doorstaat de Nederlander al jaren elke herfststorm. En daarin is ons land uniek, zo con...

Economie KHN
Mark Rutte bespreekt pijnpunten met horecatop; OTA's, WAB en toerisme

De Nederlandse horecatop verzamelde zich gisteren in Den Haag. Niet op het Malieveld om te demonstreren, maar in het Mauritshuis om te discussiëren over de toekomst van de branche. Samen met premier Mark Rutte werden de uitdagingen besproken tijdens het allereerste Meesterwerkevent van de Konin...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: