Tarte tatin met sjalotten

1 januari 2016 | Jorien Slager

Even wat anders op het menu dan de standaard broodjes, soepen en quiches. Zeker als het weer wat minder wordt en gasten behoefte hebben aan iets warms in hun maag. De tarte tatin is makkelijk te maken, lekker zoet door de gekaramelliseerde uitjes en goed te combineren met zowel kaas als vlees.

Ingrediënten (2 personen)

300 gram sjalotten
40 gram boter of margarine
3 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels rode port
1 pijpje kaneel
2 takjes rozemarijn
zout
peper
2/3 blikje croissantdeeg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de sjalotten, maar laat de wortelbasis intact. Stoof de sjalotjes met de boter of margarine afgedekt zachtjes 5 minuten. Voeg poedersuiker toe en bak op hoger vuur tot de suiker met de boter begint te verkleuren. Voeg al roerend rode port, kaneel, takjes rozemarijn en zout en peper naar smaak toe. Doe alles over in de taartvorm.

Rol het deeg uit over de sjalotten in de vorm. Druk het deeg tussen de rand van de vorm en de sjalotten. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de taart in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Verwijder de takjes rozemarijn en het pijpje kaneel en serveer de taart warm.

Tip

Met een kleine ovenvaste koekenpan kunt u de taart in de pan maken en dit in z’n geheel in de oven zetten. Lekker als lunch met zachte geitenkaas.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: