SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing

30 april 2019 | Redactie
SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing<

Door het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Vakbekwaamheid Horeca heeft House of Hospitality een stap gezet in haar ambitie om de kwaliteit van toekomstig en huidig hospitality-personeel te vergroten en haar innovatieve slagkracht te versterken.

SVH zet zich in om de vakbekwaamheid in de horecabranche te vergroten. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt de organisatie (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca.

Erkende diploma’s

Afgelopen week tekenden House of Hospitality en SVH een overeenkomst voor twee jaar. Hierbij is afgesproken dat SVH private kort cursorische opleidingen en trainingen gaat aanjagen. Specifiek voor volwassenen die met branche erkende diploma’s verder kunnen ontwikkelen.

Ricardo Eshuis

Ook brengt SVH kennis en expertise in op het gebied van branchevraagstukken rond onderwijs, leren en ontwikkelen. SVH werkt al samen met andere Amsterdamse partners. ‘De samenwerking met House of Hospitality is een logisch vervolg. Op deze manier kunnen wij alle vormen van leren en werken onder één paraplu samenbrengen,’ aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Imago

Op het gebied van innovaties en onderzoek zal SVH vraagstukken uit de metropoolregio Amsterdam opnemen in het landelijke arbeidsmarktonderzoek. Verder gaat ze met een nieuwe opzet van het voorlichtingsprogramma ‘de SVH-roadshow’ vmbo’ers enthousiasmeren voor een (leer)loopbaan in de hospitality en de horecasector. De roadshow levert een bijdrage aan het versterken van de identiteit en het imago van de hospitality-arbeidsmarkt.

Op de foto v.l.n.r. Ricardo Eshuis directeur SVH, Elvire Biegel, voorzitter directie mbo college Centrum , ROC van Amsterdam, John Flierman programmamanager bij ROC van Amsterdam  

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: