Succesformule breidt uit

5 mei 2014 |
Succesformule breidt uit

Dinsdag 29 april is in Ouddorp de nieuwste vestiging van de bekende horecaketen ‘De Beren eetcafés’ officieel geopend door de burgemeester van Goeree-Overflakkee. De nieuwe vestiging is
te vinden in het oude pand van voormalig Old Village, welke tot 2012 aan de Molenweg gevestigd was. In een korte tijd is er flink verbouwd om van het pand een Beren eetcafé te maken; het bekende Berenlogo prijkt aan de gevel, er zit een ruime houten bar in het midden en uiteraard zie je de bekende Beren accessoires terug in het interieur.

Ook toeristen
Het Beren eetcafé Ouddorp hoopt zowel lokale inwoners als toeristen te mogen verwelkomen. “De reacties op de opening van de nieuwe vestiging in Ouddorp overtrof alle verwachtingen! De bewoners van het eiland zijn enthousiast dat het concept eindelijk hun kant op is gekomen en omwonenden hebben ons goed ontvangen. Uiteraard hopen we ook dat de vele toeristen hun weg naar ons eetcafé weten te vinden.” aldus Jean Paul Smits, restaurantmanager van de nieuwe vestiging.

Officiële opening
De burgemeester van Goeree-Overflakkee, mevrouw Ada Grootenboer, was uitgenodigd om het Beren eetcafé officieel te openen. Ze gaf aan trots te zijn op de nieuwe aanwinst voor het eiland. De opening stond ook nog in het teken van het goede doel. Het Beren eetcafé Ouddorp wilde tijdens de opening vooral geen cadeaus of bloemen ontvangen, maar vroegen om een donatie aan Project MinE, een stichting die onderzoek doet naar de oorzaak van ALS. En niet zonder succes, want de burgemeester mocht een cheque van wel 42.500 euro overhandigen aan Bernard Muller, initiatiefnemer van Project MinE.

Succesformule
Bij de Beren eetcafés geniet men al 30 jaar van heerlijke vlees- en visgerechten die vakkundig bereid worden op de grill. Wat ooit begonnen is met een eetcafé in Rotterdam is uitgegroeid tot een grote keten van eetcafés waar iedereen zich écht thuis voelt. Deze groei is niet alleen te danken aan het gezellige en informele karakter van de vestigingen, maar ook aan de kwaliteit en versheid van alle producten waar iedere dag mee gewerkt wordt. Beroemd zijn de overheerlijke saté, biefstuk en spare ribs. Maar ook voor een botermalse tournedos, gamba’s of een salade Surf & Turf draaien de Beren hun ‘poot’ niet om. Gasten kunnen daarnaast kiezen voor het voordelige drie gangen keuzemenu à €19,50 waarmee ieder seizoen nieuwe gerechten worden gepresenteerd. Zo kun je nu bijvoorbeeld genieten van een aspergesoep, een vispannetje en een malse diamanthaas. Op deze manier blijven de Beren hun gasten voortdurend verrassen.

20 eetcafés
Met de opening van de vestiging in Ouddorp zijn er alweer 20 eetcafés in Zuid-Holland, Brabant, Flevoland en Utrecht. Daarnaast zijn er inmiddels 16 vestigingen van de Bezorgbeer om maaltijden aan huis te bezorgen en vaart er een Beren Boot door de havens van Rotterdam.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: