Speciale jam

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

28 Legends Tea, Smuggler’s secret, theezakjes
4 dl water
675 gram suiker
1 dl druivensap wit
1 dl druivensap rood
56 gram gelatine
Wekpotjes

Bereidingswijze

Breng het water met de theezakjes erin aan de kook. Als het water kookt, haal het dan van het vuur en laat het geheel nog 5 minuten trekken. Zorg dat de thee in een pan zit met een dikke bodem. Laat de gelatine weken in koud water. Voeg de gelatine en het druivensap toe aan de thee en laat het geheel 1 minuut doorkoken. Voeg dan de suiker toe, onder goed roeren. Laat het geheel nog 1 minuut goed doorkoken en haal het dan van het vuur. Het moet een zachte jam worden, geen dikke. Test dit als volgt: leg een lepeltje jam op een bordje en laat het even afkoelen. Als u het aanraakt en de oppervlakte rimpelt, is de jam goed. Is de jam nog vloeibaar bij het aanraken, breng het geheel dan weer 1 minuut aan de kook en test opnieuw. Als de dikte goed is, kan de jam in steriele wekpotjes worden gegoten.

Recept: Legends Tea (verkrijgbaar bij Smit & Dorlas)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Achtergronden
Gratis download: De CaféKrant, maart 2020

Coronavirus of niet, De CaféKrant blijft je op de hoogte houden van het laatste nieuws - voornamelijk online - maar biedt je prachtige interviews en achtergrondverhalen in de krant zelf. Voor degenen die vanwege de gedwongen sluiting even niets om handen hebben, is dit een uitgave om naar uit...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: