Salade met cranberry's

1 januari 2016 | Jorien Slager

Gezond en lekker gaan goed samen met cranberry’s. Ze leveren waardevolle vezelstoffen en bevatten daarbij geen cholesterol of vet en hebben weinig natrium. De unieke combinatie tussen zoete en zure tinten uit het fruit zorgen ervoor dat cranberry’s uitermate geschikt zijn voor lichte (na)zomerse gerechten. Door de dieprode kleur van de cranberry’s ziet een salade er bovendien extra appetijtelijk uit.

Ingrediënten (4 personen)

150 gram peultjes
1-2 stronkjes witlof 
2 kleine courgettes 
1 mango 
100 gram verse cranberry's 
3-4 eetlepels olie 
sap van 2 limoenen
zout, grof gemalen peper
scheutje ahornsiroop 

Bereidingswijze

Peulen wassen, schoonmaken en afhankelijk van de lengte halveren of in drieën snijden. In water met zout blancheren, zeven en goed laten uitlekken. Een paar blaadjes van het witlof apart houden voor de garnering, struikjes in de lengte halveren, het bittere stronkje uithollen en de blaadjes in vingerbrede repen snijden. Courgette wassen en in plakken snijden. Mango schillen, vruchtvlees van de pit snijden en in decoratieve stukjes verdelen.

Cranberry’s met een à twee eetlepels koude olie in een pan doen en langzaam verhitten. Twee tot drie eetlepels water toevoegen en zo’n twee minuten zachtjes koken. Cranberry's uit het vocht scheppen en door de klaargemaakte groente roeren. Vocht van de cranberry’s met resterende olie, limoensap, zout, peper en ahornsiroop door elkaar tot een dressing roeren en luchtig door de salade mengen. Garneren met witlofbladen.

Bereidingstijd

Ongeveer 12 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Personalia
Van Duijnen Groep neemt Horecatechniek Nederland over

Van Duijnen Groep, onder andere eigenaar van Van Duijnen Horeca Service (VDHS) te Almere, (marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca), neemt per 1 november 2019 het Amsterdamse Horecatechniek Nederland over. De overname komt voort ui...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: