Salade met cranberry's

1 januari 2016 | Jorien Slager

Gezond en lekker gaan goed samen met cranberry’s. Ze leveren waardevolle vezelstoffen en bevatten daarbij geen cholesterol of vet en hebben weinig natrium. De unieke combinatie tussen zoete en zure tinten uit het fruit zorgen ervoor dat cranberry’s uitermate geschikt zijn voor lichte (na)zomerse gerechten. Door de dieprode kleur van de cranberry’s ziet een salade er bovendien extra appetijtelijk uit.

Ingrediënten (4 personen)

150 gram peultjes
1-2 stronkjes witlof 
2 kleine courgettes 
1 mango 
100 gram verse cranberry's 
3-4 eetlepels olie 
sap van 2 limoenen
zout, grof gemalen peper
scheutje ahornsiroop 

Bereidingswijze

Peulen wassen, schoonmaken en afhankelijk van de lengte halveren of in drieën snijden. In water met zout blancheren, zeven en goed laten uitlekken. Een paar blaadjes van het witlof apart houden voor de garnering, struikjes in de lengte halveren, het bittere stronkje uithollen en de blaadjes in vingerbrede repen snijden. Courgette wassen en in plakken snijden. Mango schillen, vruchtvlees van de pit snijden en in decoratieve stukjes verdelen.

Cranberry’s met een à twee eetlepels koude olie in een pan doen en langzaam verhitten. Twee tot drie eetlepels water toevoegen en zo’n twee minuten zachtjes koken. Cranberry's uit het vocht scheppen en door de klaargemaakte groente roeren. Vocht van de cranberry’s met resterende olie, limoensap, zout, peper en ahornsiroop door elkaar tot een dressing roeren en luchtig door de salade mengen. Garneren met witlofbladen.

Bereidingstijd

Ongeveer 12 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: