Ruim 300 feestgangers doen beroep op meldpunt ‘Koninklijke Katers’

30 april 2018 | David Bakker
Ruim 300 feestgangers doen beroep op meldpunt ‘Koninklijke Katers’<

Er werd bemoedigend toegesproken, meegekermd en flink wat gratis katervoer uitgedeeld; zo’n 300 bellers deden afgelopen zaterdag op 28 april tussen 11:00 en 13:00 uur een beroep op Deliveroo’s meldpunt ‘Koninklijke Katers’.  

Desbetreffende feestgangers hadden flinke (emotionele) hangovers te verwerken. Zo werden er tijdens Koningsdag o.a. boten verloren, silent disco’s geïmproviseerd bij gebrek aan speakers en in sommige gevallen de verhouding vodka tot 7UP een tikje door elkaar gehaald. Een enkeling raakt onbedoeld te water door een duw in de gracht. Maar kwam – op wat natte kleren na – ongeschonden Koningsdag door.  

De hotline bracht in al deze gevallen verlichting. Voor sommigen met een mopje poëzie, voor velen met wat gratis katervoer. Meerdere brakke bellers claimden het niet gered te hebben zonder het meldpunt. Of Deliveroo ook gehoor geeft aan het verzoek om op volgende Koningsdag 2019 een ‘Moet ik naar huis als het licht in de kroeg aangaat?’-advieslijn te openen, zal nog worden bepaald. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: