Bierspecialist Richard Moerkerk: Award winner en nieuwe columnist

29 november 2019 | Redactie

De Alkmaarse Richard Moerkerk van Proeflokaal De Boom is de allereerste Bierspecialist in de horeca. Hij ontving in theater Amsterdam de Entree Award. Daarnaast is Richard de nieuw, vaste columnist van De Cafékrant. Richard zal maandelijks met zijn inhoudelijke columns de caféondernemer van de nodige bierkennis voorzien. 

De jury van de Entree Award zag bij de praktijktest in Rotterdam al goede prestaties, maar was vooral onder de indruk van de praktijkervaring bij Proeflokaal De Boom in Alkmaar. Onmiddellijk oogcontact en een brede lach van achter de bar. Niet alleen voor de bezoekende jury, ook voor andere gasten. Vaste gasten (en dat zijn er heel wat!) krijgen een ferme handdruk. Bij een ontbrekend bier door leveringsproblemen, weet Richard de gast naar een aantrekkelijk alternatief te praten. Een proeverijtje met twee soorten worst met een Brand Weizen (tap) en een La Trappe Isid’Or ging vergezeld van een goede uitleg.

Deskundig zonder betweterig te zijn. Voor iedereen die binnenkomt of weggaat heeft Richard aandacht en hij geeft het juiste advies over de bieren. Bij twijfel wordt er een proefglaasje aangeboden. Een plek waar ook echte bierspecialisten zich thuis voelen als gast. Richard heeft overzicht, is vriendelijk, deskundig, blijft informeel en kan de drukte goed aan! Hij draait veel uren en organiseert ook proeverijen en trainingen. Kortom, een horecaman die bierbeleving op een hoger niveau brengt. Voor de jury van de vijf sterke genomineerden degene die zich Bierspecialist in de horeca 2019 mag noemen.

Deelnemers zijn door de vakjury getest op theoretische en praktische vakkennis, gastcontact, bieradvies en foodpairingadvies. De winnaar moet bierbeleving in de horeca op een hoger niveau brengen en uiteindelijk is dat Richard Moerkerk als beste gelukt!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: