Bierspecialist Richard Moerkerk: Award winner en nieuwe columnist

29 november 2019 | Redactie

De Alkmaarse Richard Moerkerk van Proeflokaal De Boom is de allereerste Bierspecialist in de horeca. Hij ontving in theater Amsterdam de Entree Award. Daarnaast is Richard de nieuw, vaste columnist van De Cafékrant. Richard zal maandelijks met zijn inhoudelijke columns de caféondernemer van de nodige bierkennis voorzien. 

De jury van de Entree Award zag bij de praktijktest in Rotterdam al goede prestaties, maar was vooral onder de indruk van de praktijkervaring bij Proeflokaal De Boom in Alkmaar. Onmiddellijk oogcontact en een brede lach van achter de bar. Niet alleen voor de bezoekende jury, ook voor andere gasten. Vaste gasten (en dat zijn er heel wat!) krijgen een ferme handdruk. Bij een ontbrekend bier door leveringsproblemen, weet Richard de gast naar een aantrekkelijk alternatief te praten. Een proeverijtje met twee soorten worst met een Brand Weizen (tap) en een La Trappe Isid’Or ging vergezeld van een goede uitleg.

Deskundig zonder betweterig te zijn. Voor iedereen die binnenkomt of weggaat heeft Richard aandacht en hij geeft het juiste advies over de bieren. Bij twijfel wordt er een proefglaasje aangeboden. Een plek waar ook echte bierspecialisten zich thuis voelen als gast. Richard heeft overzicht, is vriendelijk, deskundig, blijft informeel en kan de drukte goed aan! Hij draait veel uren en organiseert ook proeverijen en trainingen. Kortom, een horecaman die bierbeleving op een hoger niveau brengt. Voor de jury van de vijf sterke genomineerden degene die zich Bierspecialist in de horeca 2019 mag noemen.

Deelnemers zijn door de vakjury getest op theoretische en praktische vakkennis, gastcontact, bieradvies en foodpairingadvies. De winnaar moet bierbeleving in de horeca op een hoger niveau brengen en uiteindelijk is dat Richard Moerkerk als beste gelukt!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier Rotterdam
Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent eind 2020

Stedelijke herontwikkeling in Merwe-Vierhavens (M4H Rotterdam) maakt de komst van Stadshaven Brouwerij Rotterdam met restaurant mogelijk. De brouwerij wordt gerealiseerd in een voormalige havenloods aan de Merwehaven. De horeca op locatie wordt geëxploiteerd door de Bierfabriek. Gemeente Rot...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Ondernemen
Mis geen extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: