Reubesoep met lamsbout

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Reubesoep met lamsbout

Ingrediënten (4 personen)

300 gram lamsbout, zonder been, in blokjes
1 takje rozemarijn
4 laurierblaadjes
500 gram jonge meiraapjes in blokjes
100 gram wortels in blokjes
100 gram aardappels in blokjes
Zout en peper
Ontbijtspek en kervel ter garnering

Bereiding

Leg lamsvlees, rozemarijn en laurierbladen in een grote pan. Voeg 1,5 liter water toe met zout en peper en breng aan de kook. Temper het vuur en laat drie uur sudderen. Neem de rozemarijn en laurier uit de bouillon. Voeg raapjes, wortels en aardappels toe, sluit de pan opnieuw en laat de soep nog 15 minuten doorsudderen. Bak intussen het spek in een droge koekenpan knapperig. Neem het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in warme borden en garneer met kervel en spek.

Overig nieuws