Patissier Persoone op Folie Culinaire

7 september 2015
Patissier Persoone op Folie Culinaire

De Belgische patissier en chocolade-innovator Dominique Persoone komt op dinsdag 6 oktober een demonstratie geven tijdens het vakevent
Folie Culinaire in MECC Maastricht. Persoone is onder meer bekend van de chocoladesnuifmachine die hij ontwikkelde voor de verjaardag van Ron Wood van de Rolling Stones.

~Foto: ©Culinaire Saisonnier~

*Optreden*
De rock-and-roll-achtige persoonlijkheid van de maatschappelijk betrokken Dominique Persoone staat garant voor een levendig optreden. Smaken worden opgediend als ware het acrobaten die over elkaar heen buitelen in een circus. De Belgische patissier verraste de wereld al eerder met chocoladecreaties gemaakt van extracten uit bloemkool en zwarte olijven.

*Cacaoplantage in Mexico*
Sinds 2012 huurt Persoone een cacaoplantage in Mexico waar hij graag over vertelt. Ook zal hij tijdens Folie Culinaire spreken over de bijzondere bijen op zijn plantage. Bezoekers aan Folie Culinaire kunnen zijn eigen verbouwde cacaobonen proeven.

*Chocoladesnuifmachine*
Dominique Persoone brak door met de chocolate shooter, de chocoladesnuifmachine die hij ontwikkelde voor een verjaardagsfeestje van Rolling Stones Ron Wood. Enkele jaren geleden was Persoone ook al in Maastricht waar hij het gebruik van chocolade als snuiftabak demonstreerde.

Overig nieuws