Patiënte geweigerd bij Kosten-Koper

13 maart 2013
Patiënte geweigerd bij Kosten-Koper

Discotheek Kosten-Koper in Utrecht kwam onlangs in een negatief daglicht te staan. De uitsmijter weigerde een vrouw met muts de toegang. Dit terwijl Liselotte Deppenbroek kankerpatiënte is.

*Kwetsend*
Deppenbroek zegt zelf het beleid wel te begrijpen, maar de manier van handelen niet. Uiteindelijk mocht ze, alsnog met muts, naar binnen. Toen ze later terug keerde naar de uitsmijter om de aanvaring recht te zetten kreeg ze een kwetsende reactie

*Misverstanden*
“Hoe je communiceert en de manier waarop uitleg wordt gegeven over de situatie is van belang”, zegt woordvoerder Joris Prinssen, van Koninklijke Horeca Nederland. “Dit is nodig om misverstanden te voorkomen. Het is altijd vervelend als er zoiets gebeurt. Vaak staat de portier onder hoge druk bij de beslissing of hij iemand wel of niet de toegang moet weigeren. Mensen staan buiten in de kou te wachten en er is dan niet veel tijd om na te denken.”

*Uitgepraat*
Volgens Prinssen is het belangrijk dat de benadeelde contact zoekt met de eigenaar van de discotheek. Dit is inmiddels ook gebeurd. Ze hebben rond de tafel gezeten en de zaak is uitgepraat tussen Deppenbroek en eigenaar Emile Faulborn.

~Maud Vissers~

Overig nieuws