Bar-restaurant Mercat opent naast Panama

27 juli 2012
Bar-restaurant Mercat opent naast Panama

Naast Club Panama in Amsterdam opent in september bar-restaurant Mercat. Mercat is geïnspireerd op de typische Spaanse markthallen, zoals La Boqueria in Barcelona.

*Gelijkenissen*
De levendigheid en veelzijdigheid van producten is wat deze markten zo bijzonder maakt. Ook zijn er gelijkenissen tussen de architectuur van de overdekte markthallen uit Spanje en het pand op het Amsterdamse havengebied.

In samenwerking met architectenbureau Concrete heeft IQ Creative (Supperclub, Mazzo, Envy, Vyne, Nevy) deze Spaanse sfeer naar Nederland gehaald.

*Inspiratie*
Volgens eigenaar Bert van der Leden van IQ Creative, is de ambiance van Spaanse markten uniek. “Spanjaarden zijn gek op het Bourgondische leven en dit soort markten passen feilloos bij deze levensstijl. De sfeer spreekt iedereen aan en men kan hier al kijkend, proevend en al ruikende uren ronddwalen.”

UPDATE: Club Panama blijft bestaan. IQ Creative heeft de horeca-exploitatie van wat nu restaurant Panama is overgenomen. In de toekomst zal er intensieve samenwerking plaatsvinden tussen de club en het nieuwe restaurantconcept Mercat.

~Frank Lindner~

Overig nieuws