Ophalen glazen in rookruimte: 600 euro boete

3 mei 2016
Ophalen glazen in rookruimte: 600 euro boete

Op woensdag 4 mei vindt de rechtszaak plaats, waarin de rokersruimte van discotheek Fox in Stadskanaal wordt behandeld. Eigenaar Jeroen
van Broekhoeven weigert namelijk een boete van 600 euro te betalen. Hij kreeg die boete omdat een van zijn portiers glazen ophaalde uit die ruimte.

*Portier beboet*
Op 2 november 2014 besloot een portier van de discotheek enkele glazen op te ruimen. De portier was op dat moment aan het werk. Het weghalen van de glazen is niet alleen om de voorraad glazen achter de bar aan te vullen, maar ook voor de veiligheid van de gasten in de rookruimte van belang. Scherven kunnen immers gevaarlijk zijn voor de aanwezige gasten in de rookruimte.

*NVWA*
De eigenaar ziet niet in hoe hij op een andere manier de rookruimte schoon en relatief glasvrij kan houden. De rechtszaak is een principekwestie geworden. De inspecteur van de NVWA zag de portier in 2014 aan het werk in de rookruimte en trok het bonnenboekje.

*Reageren op dit artikel? Hoe regel jij de schoonmaak van de rookruimte tijdens openingstijden? Stuur dan een e-mail naar "thijs.jacobs@uitgeverijps.nl.":mailto:thijs.jacobs@uitgeverijps.nl Hartelijk dank.*

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws