Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

21 november 2019 | Thijs Jacobs
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 december opent Oliva haar deuren. Letterlijk deuren, in meervoud, want er zijn twee entrees met ieder een andere beleving.

Kies je voor de entree aan de kant van de Amstel (nummer 80), dan loop je het restaurantgedeelte binnen waar het ragfijne interieur opvalt en de warme kleuren je verwelkomen. De traditionele pizza’s en antipasti worden met liefde bereid. Limoncello en vers geklopte sgroppino sieren de dessertkaart. Ook kan je op avontuur naar de cocktailbar die een paar traptreden hoger ligt.

Volwaardige club

Kies je voor de clubentree aan het Rembrandtplein, dan loop je door een prachtige hal die geheel in mediterraanse stijl gedecoreerd is en uitkomt in de grote zaal van Oliva. Wanneer de keuken aan de andere kant sluit, wordt het restaurant samen met deze grote zaal omgetoverd tot een volwaardige club waar tot in de vroege uurtjes gedanst kan worden.

Dat beide zalen gevuld zullen worden met dansend publiek is geen twijfel over mogelijk. Het weekend begint iedere week al op donderdag met het wekelijkse feest Bambu. Feestconcepten Rewind, Terug Naar Toen en Friendzone omarmen Oliva ook als nieuwe thuisbasis. Daarnaast zullen het populaire Juicy, Fissa, Disco Inferno en Happy Feelings hun bewezen succesvolle concepten hier maandelijks gaan hosten.

Zo is Oliva er voor de dagplukkers en de nachtbrakers en alles wat daartussen zit. Waar je komt om een hapje te eten en eindigt met je voeten van de vloer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Drinks
Column Richard Moerkerk: Daten met een bier

Bij ons, in Proeflokaal De Boom, wordt veel gedate. Normaal gesproken dan, uiteraard. Maar dat we nu gesloten zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er op het moment helemaal niet gedate wordt natuurlijk. Wandelen is helemaal hot en ik denk dat aankomende stelletjes sneller thuis afspreken, waar ze an ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Columns
Column: licht aan het einde van de tunnel…

Het lijkt het nieuwe mantra te zijn van Mark en Hugo, maar volgens mij hebben we nog heel veel bochten te nemen voordat we het licht aan het verre einde kunnen zien. Tot nu toe ga ik nog op de tast door het leven en duurt het heel lang voordat we ‘we zijn er bijna’ mogen zingen. De du ...

15 jaar De CaféKrant
13 jaar geleden in De CaféKrant: Café de Beyerd

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2008, het jaar waarin Spanje het EK Voetb ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: