Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

26 maart 2011 |
Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks<

Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. Schuiling, verbonden aan de Cas Spijkers Academie, liet Robert Poel van het ROC Aventus en tevens leerling in de keuken van Jacob Jan Boerma en Raymond Plat van het Deltion College en leerlingkok bij De Lindenhof achter zich.

Waardering
De 23-jarige leerling-kok Schuiling plaatste zich op donderdag als nummer één glansrijk voor de finale voor leerling-koks. In de finale wist hij zijn goede optreden van donderdag een uitstekend vervolg te geven. “Dit betekent echt heel veel voor mij, waardering voor wat je doet. Samen met mijn collega Robert Poel heb ik vannacht om 03:00 mijn spullen gepakt, we moesten ontzettend vroeg weg. Dat wij hier één en twee worden is ontzettend mooi!”

'Gewoon service draaien'
Presentator Karel de Vos stelde de winnaar de vraag hoe de overwinning deze avond gevierd zou worden. Schuiling, duidelijk gedreven en vol passie voor zijn vak, antwoordde: "Gewoon een goede service draaien!".


En nu? Gewoon weer een dinerservice in Vaassen draaien!

Lunchmenu uit de black box
Alle tien de finalisten kregen een black box waaruit ze een lunchmenu van drie gangen met amuse vooraf en friandises bij de koffie moesten maken. Schuilings amuse bestond uit gerookte zalm met rucola en sharonfruit. Als eerste gang presenteerde hij een mooi gerecht met een tartaar van gamba en Hollandaisesaus. Als hoofd kwam er een stuk kalfslende met gegrilde groenten van de barbecue, ijsbergsla en een kruidensaus, alsmede een stukje krokant gebakken kalfszwezerik. Voor het dessert bedacht Schuiling zachte chocoladecakerondjes met structuren van annanas en kokos. Naast het dessertbord kwam een mooi kommetje met een schuim van pinacolada en daaronder ananas.

Jury
De jurering van het werk van de leerlingkoks was onder meer in handen van SVH Meesterkok Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer van het Okura Amsterdam hotel, Francois Geurds, patron-cuisinier van Restaurant Ivy in Rotterdam en Jasper van Almenkerk van het SVH.


De jury voert druk overleg na de in totaal meer dan dertig gerechten te hebben geproefd

Vaardigheden
De wedstrijden, georganiseerd door SVH, maakten onderdeel uit van het evenement Skills Netherlands 2011 waarbij diverse opleidingsinstituten voor verschillende leerrichtingen zich presenteerden aan het publiek.

Op de foto (vlnr): Raymons Plat, Ollie Schuiling en Robert Poel

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: