NVWA publiceert resultaten inspecties

23 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Voedselveiligheid is van groot belang voor de consument. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt de resultaten van inspecties van steeds meer steden inzichtelijk. Maandag wordt Den Haag aan de inspectiekaart toegevoegd, terwijl de resultaten van Utrecht al zichtbaar waren. De resultaten van lunchrooms in heel Nederland waren al openbaar gemaakt, maar daar komen nu de overige horecagelegenheden dus bij.

Resultaten en kleurtjes 

Op de horeca-inspectiekaart van Nederland kun je de resultaten zien van de plaats waar je van plan bent te gaan lunchen of dineren.  Amsterdam en Rotterdam volgen volgend jaar en de rest van Nederland volgt daarna.

Een groen bolletje houdt in dat er geen problemen zijn met betrekking tot de voedselveiligheid. Geel betekent dat er verbeterpunten zijn en bij rood is een bedrijf 'stilgelegd'.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Amsterdam Cocktails
Tess Posthumus en Timo Janse openen cocktailbar Dutch Courage

In coronatijd een bar beginnen? Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het. Waar coronamaatregelen de verbouwing flink vertraagden, opent cocktailbar Dutch Courage vanaf 14 september officieel de deuren. De cocktailbar op de Amsterdamse Zeedijk 12 is een ode aan jenever en...

Economie Coronacrisis
Aantal werkenden in horeca weer terug op pre-corona niveau

Het aantal werkenden in de horeca is weer terug op het niveau van voor de lockdown. De zomergroei blijft in de meeste horecasectoren echter steken. Dat blijkt uit onderzoek van het aantal ingeroosterde medewerkers van roosterplanning- en flexwerkbureau voor horecawerknemers L1NDA. Aan de hand van ee...

Columns
Waarom zou je niet tegen de stroom in zwemmen?

Ik ben geen luistervink, maar in de trein is het vaak onmogelijk om een gesprek niet op te vangen. Zo ook het gesprek van twee meiden aan de andere kant van de coupé. "Ik rook 4 pakjes sigaretten per week. Soms baal ik zo van mezelf. Ik ga gewoon geen sigaretten meer kopen en niet mee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: