NVWA faalt ernstig: vlees onveilig

26 maart 2014 |
NVWA faalt ernstig: vlees onveilig

Durft u het nog aan? Vlees op het menu? Het vlees dat in Nederland in de schappen ligt, blijkt niet veilig te zijn. Zowel het bedrijfsleven als de overheid slagen er niet in de veiligheid voor consumenten te
waarborgen. Er gaat veel mis in de gehele keten en slechte hygiëne en fraude blijken meer dan eens voor te komen.

NVWA faalt
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in zijn rapport 'Risico's in de vleesketen', dat vandaag is gepubliceerd, hard uitgehaald naar vleesbedrijven, maar ook naar de NVWA. Bedrijven vinden economische factoren belangrijker dan een veilig product en de NVWA laat veel steken vallen. Onverantwoord veel zelfs.

Afvalvlees op je bord
De onderzoeksraad meldt, dat partijen vlees op papier plotseling van samenstelling veranderen en dat afvalvlees wordt 'omgekat' naar vlees voor menselijke consumptie. Paardenvlees is al helemaal taboe: door hoge fraudegevoeligheid weet je niet wat je op je bord krijgt.

NVWA
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), laat onverantwoord veel steken vallen en de middelen zijn te beperkt. ''Hiermee boet de NVWA in aan gezag'', aldus de raad.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: