Nu of nooit: het ministerie van Horeca

2 oktober 2012
Nu of nooit: het ministerie van Horeca

Na de Tweede Kamerverkiezingen zijn VVD en PvdA met elkaar in onderhandeling over een nieuw kabinet. Als we ons in het spel om de poppetjes mogen mengen, komt er een minister van Horeca?

*En wel hierom*
Gebaseerd op cijfers en feiten het de Nationale rekeningen 2011 van het CBS mogen we het volgende stellen. In de horeca werken meer mensen dan in de financiële dienstverlening. Er is wel een ministerie van Financiën, maar niet van Horeca. Binnen de Nederlandse economie is de bruto toegevoegde waarde binnen de horeca groter dan die van de landbouw, toch heeft landbouw een eigen (gedeeld) ministerie. Hetzelfde geldt voor Cultuur dat onder het ministerie van OCW valt. De Cultuursector produceert bovendien beduidend minder dan de horeca. Door huishoudens is er vorig jaar meer uitgegeven aan horeca-diensten dan aan medische diensten en welzijnszorg. Toch is er geen ministerie voor Horeca, maar wel voor Gezondheidszorg.

*Samensmelting*
De horeca is de spiegel van de samenleving. Ontwikkelingen op economisch, politiek en sociaal maatschappelijk vlak (positief en negatief) vinden gezamenlijk en tegelijkertijd plaats binnen de horeca. Onze branche verdient toch een eigen minister?

Wat vindt u, als horecaondernemer? Doe de poll op deze website. Binnenkort presenteren we de uitslag.

~Frank Lindner~

Overig nieuws