Nieuwe Haarlemse hotspot DeDAKKAS

7 juni 2018 |

Vanaf dinsdag 12 juni is DeDAKKAS, de nieuwe, spectaculaire Haarlemse hotspot, geopend voor het publiek. Een groen, transparant horecapaviljoen op een van de lelijkste gebouwen van de stad, een parkeergarage. Maar wél met het mooiste uitzicht op de stad en in de zomer de hele dag zon. Een bijzondere plek om te ontspannen, heerlijk te eten en drinken en te genieten van bijzondere exposities en optredens.

Juni 2018. Aan de rand van de historische binnenstad van Haarlem staat een onaantrekkelijk gebouw,  parkeergarage De Kamp. Je loopt naar binnen, neemt de lift naar de bovenste verdieping en plotseling sta je op de meest fantastische plek van Haarlem. Met de stad aan je voeten en zicht tot aan zee. En je ziet een glazen gebouw staan, DeDAKKAS. Een inspirerende plek waar je kunt eten, drinken, live muziek beluisteren en ondertussen genieten van het Haarlemse panorama, met de middeleeuwse Bavokerk als topstuk.

De droom

Overdonderd door de combinatie van rust en een verbluffend uitzicht kwam Dennis de Waart in 2014, toen hij zijn auto parkeerde in De Kamp, op het idee van DeDAKKAS. De bovenste verdieping van de parkeergarage werd niet meer gebruikt, maar bleek wel een van de meest bijzondere plekken van de stad. Daar moet iets moois van te maken zijn, dacht hij.

Duurzaam horecapunt en podium

DeDAKKAS is een groot paviljoen met een terras van maar liefst 345 m². In de planning staat nog een groots stadspark. Op deze plek word je letterlijk even boven de drukte van de stad uitgetild. Uitzichtpost, horecapunt en podium, met een programmering op het gebied van muziek, media en debat. Ook heeft DeDAKKAS een apart gedeelte voor (zakelijke) groepen, met een eigen dakterras. De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk. De komst van DeDAKKAS is tevens de start voor het geheel vergroenen van de betonnen parkeergarage, die nu nog als een grijze pilaar midden in het centrum staat.

foto's: Helene Wiesenhaan

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: