Nieuwbouw horecagelegenheid met hotelkamers in Ulft

30 mei 2016
Nieuwbouw horecagelegenheid met hotelkamers in Ulft

Zes jaar na de brand in het restaurant De Sluis aan de F.B. Deurvorststraat in Ulft wordt de ruïne eindelijk gesloopt. Begin 2017 start hier de bouw van
een horecagelegenheid met restaurant, terrassen en twaalf hotelkamers, die aan het eind van dat jaar opent. De initiatiefnemers zoeken belangstellenden met horeca-ervaring om het geheel uit te baten.

*Hotel van weleer*
Het nieuwe De Sluis lijkt in stijl op zijn voorganger. Zo blijft de herinnering levend aan het karakteristieke hotel van weleer. De begane grond, met een oppervlakte van 350 m², leent zich voor inrichting en gebruik als restaurant of grand café. Een ruim terras biedt uitzicht op de Oude IJssel, de brug en de naaste omgeving.

*Twaalf kamers*
Het hotel krijgt twaalf kamers, die de gasten een comfortabel verblijf in één van de mooiste delen van Nederland garanderen. En dat weer op één van de markantste plekken van Ulft.
In de maanden na de sloop vindt de verdere voorbereiding plaats. Deze bestaat onder meer uit het bouwrijp maken van de grond, de afwerking en verdere detaillering van de plannen en het aanvragen van de benodigde vergunningen. In het voorjaar van 2017 start de bouw, de oplevering en ingebruikneming volgen in het derde kwartaal.

*Grote meerwaarde*
"Deze nieuwe accommodatie, op deze bijzondere plek, brengt grote meerwaarde voor de omgeving. Denk alleen al aan de toeristen en recreanten die graag een paar dagen in de Achterhoek komen wandelen en fietsen. Ze vinden hier een schitterende uitvalsbasis, in het hart van de regio", zegt Harm Mensink namens de eigenaar.
De toekomstige exploitant heeft daarbij een belangrijke rol. "We zijn op zoek naar een goede exploitant, die hier samen met ons een goed doordacht en aansprekend horecaconcept realiseert. We denken aan mensen met ambitie en ervaring. Echte horecamensen, met de passie om hun gasten optimaal te onthalen en te ontzorgen. Dan past dit nieuwe gebouw echt in de omgeving. En zo aan de oevers van de Oude IJssel heeft het alles in zich om een prachtplek te worden."

*(Be)leefbaarheid*
De bouw maakt een einde aan een lange tijd waarin de plek een rotte kies in Ulft was. Sinds de brand in 2010 stond de ruïne zes jaar te verpieteren achter door onkruid overwoekerde hekken, tot ergernis van velen. In dagblad De Gelderlander werd De Sluis zelfs al eens een ‘afzichtelijke plek’ genoemd. Het nieuwe complex staat garant voor een stevige kwaliteitsimpuls die bijdraagt aan de (be)leefbaarheid van de omgeving. De Sluis wordt weer een warm kloppend hart, voor de naaste omgeving en Ulft als geheel

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws