Nieuw: robot chef-kok (video)

14 april 2015
Nieuw: robot chef-kok (video)

Alle chef-koks opgelet! Er komt concurrentie aan. Het Londense bedrijf Moley Robotics heeft namelijk een robot chef-kok gelanceerd.
De robot bestaat uit twee armen en handen die boven het werkblad verschijnen. Uitvinder Mark Oleynik vertelt dat de armen en handen, die 129 sensoren bevatten, getrouw de bewegingen van de menselijke hand volgen. Volgens hem kan de robot hierdoor net zo goed koken als een chef van vlees en bloed.

*Demonstratie*
Bij een demonstratie op een technologiebeurs in Duitsland kookte de robotische chef krabkoekjes, een recept van de Britse Masterchef-winnaar Tim Anderson. Anderson maakte het gerecht met handschoenen met daarin sensoren verwerkt. De robot werd vervolgens zo geprogrammeerd dat deze de handelingen van Anderson precies imiteerde. Uitvinder Oleynik wil in 2017 een robot op de markt brengen die maar liefst 2000 gerechten voorgeprogrammeerd heeft. Ondernemers die geïnteresseerd zijn, moeten diep in de buidel tasten, want de robot kost meer dan 10.000 Britse pond, zo'n 13828 euro.

*Video*


~Christel Tuin~



Overig nieuws