Nieuw restaurant in Oegstgeest

17 april 2015
Nieuw restaurant in Oegstgeest

Chef-kok "Patrick Noordzij":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=noordzij&x=zoeken opent volgende week donderdag zijn eigen restaurant OX aan de Geversstraat in Oegstgeest.
Zoals de
naam al suggereert, speelt vlees een belangrijke rol op de kaart, maar mooie vis- en groentegerechten complementeren het diverse aanbod. Alles op bijzondere wijze bereid op een professionele Josper Grill. Deze op houtskool gestookte gril oven waarborgt volgens de ondernemer met zijn hoge temperaturen de sappige en zachte structuur van het vlees.

~Foto: Chef Patrick Noordzij~

*Locatie*
Het karakteristieke pand met gezellig terras, waar voorheen restaurant Koetjes & Kalfjes huisde, ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum. Met open keuken en een sfeervol interieur is volgens restaurant OX een eigentijdse en ontspannen ambiance gecreëerd, die toegankelijk is voor een breed publiek. Het restaurant beschikt over 74 zitplaatsen en een bar, met boven een zaal voor vergaderingen en partijen tot 40 personen. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het samenstellen van het team, het verfijnen van de kaart en het afwerken van het interieur.


~Foto: De presentatie van de gerechten in restaurant OX wordt gearrangeerd op houten planken~

*Droom komt uit*
Voor Noordzij is het een droom die uitkomt na 20 jaar ervaring in de Nederlandse gastronomie. Tijdens zijn carrière behaalde hij de titels van Leermeester en Operationeel Manager SVH. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies in de gerenommeerde keukens van o.a. restaurant Las Palmas van Herman den Blijker in Rotterdam en restaurant LEDS van Imko Binnerts in Rijswijk. Nu is de tijd om zelf aan het roer te staan en met de hulp van voormalig werkgevers Chris Lindeboom en Patrick Bruins van Chagall Hotels & Restaurants is dit nu mogelijk.

*Liefde voor Australië komt terug in zaak*
Patrick Noordzij: "Ik ben enorm enthousiast over het vooruitzicht om op deze mooie locatie een eigen restaurant te mogen beginnen. OX wordt een plek waar mensen elkaar zullen willen ontmoeten. Mijn liefde voor Australië komt terug in de kaart en de wijnen. Zo gebruik ik uitsluitend hoogwaardig Australian grain fed rundvlees en de Shiraz ‘Founders Block’ behoort tot mijn persoonlijke favorieten. De presentatie van de gerechten is nonchalant gearrangeerd op houten planken en vaak op basis van het ‘shared dining’ principe.”

~Christel Tuin~

Overig nieuws