Nieuwe kennisbank voor ondernemer

5 maart 2013
Nieuwe kennisbank voor ondernemer

"SVH Warenkennisbank":http://www.svhwarenkennis.nl/ biedt productinformatie over voedingswaren en dranken in haar digitale platform. Het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca is één van de doelen van SVH.

*Toepassen in de praktijk*
Iedereen die werkzaam is in de horeca kan het digitale platform gebruiken om productinformatie over voedingswaren en dranken te vinden. Vervolgens kunnen gebruikers deze kennis in de dagelijkse praktijk toepassen, delen via social media en aanvullen met nieuwe relevante informatie.

*Hulp bij samenstellen menu*
De warenkennisbank bevat informatie per productgroep, bijvoorbeeld groenten, vis, vlees, zuivel. Per product is informatie beschikbaar over onder andere herkomst, bereidingswijze, kleur, bewaarcondities, vorm en toepassing. Tevens kan ieder product voorzien worden van suggesties, de gerelateerde producten. De informatie uit de kennisbank kan gebruikt worden voor het samenstellen van een nieuw menu of voor het toelichten van een gerecht. Voor studenten is het een handig naslagwerk en docenten kunnen er een les mee voorbereiden.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws