Moeke Mooren krijgt meer kamers

27 januari 2015 |
Moeke Mooren krijgt meer kamers<

In 1989 verrees het horecabedrijf ‘Moeke Mooren’ in Appeltern; daar waar de Oude Maas vroeger langs de winterdijk schuurde. De zaak
is vernoemd naar Hanneke Mooren-Hol, beter bekend als ‘Moeke Mooren’. Zij werd in 1858 geboren en was de drijvende kracht achter de boerderij annex café op ongeveer de plek waar nu het horecabedrijf staat. Naast cafébaas was ze ook ‘veervrouw’ van het bijbehorende voetveer.

Nieuw logement opent in 2015
Moeke Mooren bestaat dit jaar, in zijn huidige vorm, dus precies 25 jaar. Tijd voor een feestje? Joep van Gruijthuizen is eigenaar van Moeke Mooren: “In het voorjaar van 2015 openen we Logement de Stoep, direct naast ons hotel; dat is voor ons een feestelijke gebeurtenis, want we hebben aardig wat gedoe gehad met het verkrijgen van de vergunningen. Het pand hebben we al heel lang in ons bezit; mijn vader heeft er een discotheek in gehad, maar die heeft hij in 1994 gesloten. Natuurlijk lag onze prioriteit bij het hotel, zodat we de plannen voor het logement pas in 2007 of 2008 serieus hebben opgepakt. Nu is het dan eindelijk zover!”

Dagelijks 1500 mensen op het terras
Moeke Mooren is meer dan een hotel alleen; naast de geplande opening van het logement in 2015 en een B&B in dezelfde straat in het daaropvolgende jaar, heeft de zaak ook een goedlopend terras aan het water. “In het weekend ontvangen we dagelijks zo’n 1500 mensen op het terras. In de ochtend de wielrenners, daarna lunchende gezinnen met kinderen en ’s avonds natuurlijk diner. In de bediening lopen 16 medewerkers en die moeten efficiënt kunnen werken, zodat er voldoende aandacht is voor de gast. Sinds kort hebben we dan ook twee extra mTablets van micros laten installeren door Van Hessen. We werkten al met micros, dus het was echt een kwestie van ‘plug and play’. Bovendien is Van Hessen een perfecte partner: we zijn er enorm tevreden mee. Ze zijn betrouwbaar en als er eens iets is, dan is het zo weer opgelost.”
Tablet zorgt voor rust
De horecazaak ontvangt vaak grotere groepen gasten. “Wanneer er een grote groep binnenkomt, dan is het een kwestie van de tablets erbij pakken. Op het terras aan het water hebben we 280 zitplaatsen en met die twee mTablets en vijf handhelds die we hebben, gaat dat prima. Heel wat beter dan vroeger, toen we drie handhelds en twee vaste kassa’s hadden. We hebben bijvoorbeeld ook een bowlingbaan, en wanneer je daar de bestelling opneemt, dan is deze ook direct doorgegeven in het systeem. Daardoor heb je meer tijd voor de gast.”

De toekomst
Een 25-jarig bestaan is een mijlpaal; zijn er nog meer plannen voor de toekomst? “Eerst gaan we, na de opening van het logement, verder met de ontwikkeling van de B&B. Op dit moment hebben we in het hotel veel goede zalen en naar verhouding te weinig kamers. Wanneer we grote groepen onder willen brengen, hebben we meer kamers nodig. Gelukkig hebben we vastgoed in ons bezit om dit te realiseren: met het logement en de B&B in de planning, krijgen we er binnenkort ook zestien kamers bij. Die zijn van harte welkom.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: