Moeke Mooren krijgt meer kamers

27 januari 2015 |
Moeke Mooren krijgt meer kamers

In 1989 verrees het horecabedrijf ‘Moeke Mooren’ in Appeltern; daar waar de Oude Maas vroeger langs de winterdijk schuurde. De zaak
is vernoemd naar Hanneke Mooren-Hol, beter bekend als ‘Moeke Mooren’. Zij werd in 1858 geboren en was de drijvende kracht achter de boerderij annex café op ongeveer de plek waar nu het horecabedrijf staat. Naast cafébaas was ze ook ‘veervrouw’ van het bijbehorende voetveer.

Nieuw logement opent in 2015
Moeke Mooren bestaat dit jaar, in zijn huidige vorm, dus precies 25 jaar. Tijd voor een feestje? Joep van Gruijthuizen is eigenaar van Moeke Mooren: “In het voorjaar van 2015 openen we Logement de Stoep, direct naast ons hotel; dat is voor ons een feestelijke gebeurtenis, want we hebben aardig wat gedoe gehad met het verkrijgen van de vergunningen. Het pand hebben we al heel lang in ons bezit; mijn vader heeft er een discotheek in gehad, maar die heeft hij in 1994 gesloten. Natuurlijk lag onze prioriteit bij het hotel, zodat we de plannen voor het logement pas in 2007 of 2008 serieus hebben opgepakt. Nu is het dan eindelijk zover!”

Dagelijks 1500 mensen op het terras
Moeke Mooren is meer dan een hotel alleen; naast de geplande opening van het logement in 2015 en een B&B in dezelfde straat in het daaropvolgende jaar, heeft de zaak ook een goedlopend terras aan het water. “In het weekend ontvangen we dagelijks zo’n 1500 mensen op het terras. In de ochtend de wielrenners, daarna lunchende gezinnen met kinderen en ’s avonds natuurlijk diner. In de bediening lopen 16 medewerkers en die moeten efficiënt kunnen werken, zodat er voldoende aandacht is voor de gast. Sinds kort hebben we dan ook twee extra mTablets van micros laten installeren door Van Hessen. We werkten al met micros, dus het was echt een kwestie van ‘plug and play’. Bovendien is Van Hessen een perfecte partner: we zijn er enorm tevreden mee. Ze zijn betrouwbaar en als er eens iets is, dan is het zo weer opgelost.”
Tablet zorgt voor rust
De horecazaak ontvangt vaak grotere groepen gasten. “Wanneer er een grote groep binnenkomt, dan is het een kwestie van de tablets erbij pakken. Op het terras aan het water hebben we 280 zitplaatsen en met die twee mTablets en vijf handhelds die we hebben, gaat dat prima. Heel wat beter dan vroeger, toen we drie handhelds en twee vaste kassa’s hadden. We hebben bijvoorbeeld ook een bowlingbaan, en wanneer je daar de bestelling opneemt, dan is deze ook direct doorgegeven in het systeem. Daardoor heb je meer tijd voor de gast.”

De toekomst
Een 25-jarig bestaan is een mijlpaal; zijn er nog meer plannen voor de toekomst? “Eerst gaan we, na de opening van het logement, verder met de ontwikkeling van de B&B. Op dit moment hebben we in het hotel veel goede zalen en naar verhouding te weinig kamers. Wanneer we grote groepen onder willen brengen, hebben we meer kamers nodig. Gelukkig hebben we vastgoed in ons bezit om dit te realiseren: met het logement en de B&B in de planning, krijgen we er binnenkort ook zestien kamers bij. Die zijn van harte welkom.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: