Minder zuipketen door meer horeca?

9 maart 2014 |
Minder zuipketen door meer horeca?

Wanneer op Urk meer legale horeca is die langer open mag blijven, dan kunnen de illegale zuipketen op de zaterdag eerder dicht. Dit heeft CDA-lijsttrekker Klaas Brouwer verklaard
bij Omroep Flevoland. Vreemd, aangezien illegale keten per definitie niet legaal zijn en daarom verboden moeten zijn of gesloten moeten worden. Waarom wordt deze concurrentie van de reguliere horeca, waar ook nog eens niet gecontroleerd wordt op bestaande regelgeving, gedoogd op Urk?

Zondagsrust
Het CDA heeft wil dat het uitgaanspubliek op Urk na twaalf uur in de nacht nog van de ene naar de andere kroeg kan. Dat kan nu niet, omdat anders de 'zondagsrust' in het gedrang komt. De zuipketen hoeven zich vanzelfsprekend niet aan deze maatregel te houden, en zodoende wordt er daar flink gedronken. Ook na twaalf uur.

Drankprobleem
Op Urk zijn er al jaren problemen met drank. Mede door het stringente sluitingsbeleid en de, oogluikend toegestane, zuipketen. De SGP laat weten niets te voelen voor een verruiming van de openingstijden van de horeca. De zondagsrust gaat blijkbaar boven het welzijn van de bevolking als het aan deze politieke partij ligt. Zo heeft iedere regio haar eigen problematiek; dat blijkt maar weer.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: