Minder zuipketen door meer horeca?

9 maart 2014
Minder zuipketen door meer horeca?

Wanneer op Urk meer legale horeca is die langer open mag blijven, dan kunnen de illegale zuipketen op de zaterdag eerder dicht. Dit heeft CDA-lijsttrekker Klaas Brouwer verklaard
bij Omroep Flevoland. Vreemd, aangezien illegale keten per definitie niet legaal zijn en daarom verboden moeten zijn of gesloten moeten worden. Waarom wordt deze concurrentie van de reguliere horeca, waar ook nog eens niet gecontroleerd wordt op bestaande regelgeving, gedoogd op Urk?

*Zondagsrust*
Het CDA heeft wil dat het uitgaanspubliek op Urk na twaalf uur in de nacht nog van de ene naar de andere kroeg kan. Dat kan nu niet, omdat anders de 'zondagsrust' in het gedrang komt. De zuipketen hoeven zich vanzelfsprekend niet aan deze maatregel te houden, en zodoende wordt er daar flink gedronken. Ook na twaalf uur.

*Drankprobleem*
Op Urk zijn er al jaren problemen met drank. Mede door het stringente sluitingsbeleid en de, oogluikend toegestane, zuipketen. De SGP laat weten niets te voelen voor een verruiming van de openingstijden van de horeca. De zondagsrust gaat blijkbaar boven het welzijn van de bevolking als het aan deze politieke partij ligt. Zo heeft iedere regio haar eigen problematiek; dat blijkt maar weer.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws