Valt er niets meer te vieren?

5 september 2009
Valt er niets meer te vieren?

De vraag naar Franse champagne is flink gekrompen. Franse champagneproducenten hebben nog 1,2 miljard flessen op voorraad liggen. De productie voor het komende jaar wordt dan ook fors teruggeschroefd, meldt de Wall Street Journal. Om de productie af te remmen worden dit jaar 32 procent minder druiven geplukt, waardoor het aantal flessen champagne voor de handel slinkt met 44 procent. Consumenten kiezen momenteel massaal voor goedkopere varianten en laten de relatief duurdere Franse flessen links liggen.

Franse producenten verkochten in 2007 nog 339 miljoen flessen champagne, in 2008 was het aantal afgenomen tot 322 miljoen stuks. Dit jaar verwachten de producenten 260 miljoen flessen te verkopen.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/minder-vraag-naar-franse-bubbels/

Overig nieuws