Minder alcoholovertredingen door 'Bob'

17 december 2012
Minder alcoholovertredingen door 'Bob'

In tien jaar tijd is het aantal mensen dat met drank op achter het stuur zit, gehalveerd. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het aantal overtreders uit een café, neemt ook af.

*35 tot 49 vaak overtreding*
Vooral dankzij de Bob-campagnes neemt het aantal overtreders af. Mannen zijn vaker in overtreding dan vrouwen. In de leeftijdscategorie 35 tot 49 jaar is men het vaakst in overtreding. Door de jaren heen hebben zowel de beginnende en de ervarende bestuurders het vaakst in een horecagelegenheid alcohol gedronken. Wel neemt het aantal overtreders afkomstig uit een café, restaurant, bar of disco de laatste jaren af. Dit geldt voor zowel beginnende als ervaren bestuurders.

*Bob-campagne*
In 2011 komt het totale percentage overtreders uit op 2,4 procent. Dat is gelijk aan het percentage in 2010. In 2008 was nog 2,9 procent van de bestuurders in overtreding. Sinds de introductie van de Bob-campagne in 2002 is een trendmatige daling te zien van het percentage overtreders, van 4,1 procent naar 2,4 procent. Het aandeel bestuurders met een promillage van minder dan 0,2 neemt ondertussen
toe. Het percentage nuchtere bestuurders of bestuurders met zeer weinig alcohol op, bedroeg in 2002 91,1 procent, in 2011 is dat 93,6 procent.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws