McDonald's lanceert nieuwe restaurants

31 december 2014
McDonald's lanceert nieuwe restaurants

McDonald’s heeft in het Australische Sydney een bijzondere vestiging geopend. The Corner lijkt op het eerste gezicht niets te
maken te hebben met de Amerikaanse fastfoodketen - er worden geen hamburgers of frieten geserveerd - maar niets is minder waar.

*McCafé wordt The Corner*
Daarvoor werd een McCafé (een submerk waar koffie, sandwiches en cakes worden geserveerd) in Sydney onlangs omgebouwd tot The Corner. Het pand kreeg een grondige make-over waarbij schreeuwerige kleuren werden vervangen door witte tegelwanden, houten meubels en gele accenten. Enkel de ondertitel bij het logo van het restaurant verraadt dat het nog steeds eigendom is van het Amerikaanse bedrijf.

*Experiment*
Een woordvoerder van de keten vertelde Business Insider dat het restaurant werd geopend als een soort laboratorium waar nieuwe gerechten en drankjes kunnen worden getest, maar evengoed kan worden geëxperimenteerd met het interieur, om te zien wat in de smaak valt bij de klanten.

*Gezond*
Het menu van The Corner verraadt alvast dat McDonald’s iets wil doen aan zijn ongezond imago: er is een ruime keuze aan broodjes en salades met ingrediënten als rijst, quinoa en linzen. Ontbijten kan met vers fruit en muesli. Daarnaast wordt ook meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de koffie.

*Bestelling aan tafel gebracht*
Ook het meenemen van de bestelling op een dienblad is er hier niet meer bij: na het betalen krijgt de klant enkel een nummertje mee en zijn bestelling wordt nadien netjes aan tafel geserveerd. Het is niet voor het eerst dat de Australische tak van McDonald’s afstapt van de gekende manier van bestellen.

"*Meer lezen over McDonalds? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=mcdonalds&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws