Man uit café gezet vanwege borstvoeding

1 juni 2015
Man uit café gezet vanwege borstvoeding

In het Australische Rockhampton is een man een café uitgezet nadat hij bij de eigenaresse kwam klagen over een borstvoeding gevende vrouw
in de zaak. Hij werd direct de zaak uit gezet. De eigenaresse wordt op social media inmiddels als een heldin bejegend. The Brisbane Times meldt dit.

*Borstvoedingvriendelijk*
Een man van middelbare leeftijd kwam verhaal halen aan de toog, toen hij de vrouw borstvoeding zag geven. Hij wenste dat zij zich zou bedekken. De eigenaresse vertelde hem vervolgens dat hij zich in een 'borstvoedingvriendelijk' café bevond, en dat zij niet aan zijn verzoek kon voldoen. Even later bleek de man de borstvoeding gevende vrouw zelf vermanend toegesproken te hebben, waarop de man werd verzocht de zaak direct te verlaten.

De eigenaresse van de zaak plaatste daarna een bericht op Facebook. De reacties liegen er niet om. De steun voor de uitbaatster is enorm.

*Hieronder zie je de Facebookpost van het café:*


*Een greep uit de reacties:*
"Congratulations for taking a stand. You are demonstrating courage as you stand up for your beliefs and ethics. It's time everyone starting defending those who are discriminated against. I applaud you! Next time I take a holiday, I am going to visit your cafe."

"Just read the story online. Congrats to you guys for taking a stance and defending the young mum. It IS time more people stood up to defend the right of women to breastfeed in public."

"There is nothing so beautiful, so natural, as a mother tending to her child."

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws