Lof der Zoetheid heeft beste koffie van Rotterdam

3 juli 2017 | Thijs Jacobs

De 36e en laatste Koffietrofee is op 29 juni uitgereikt aan Anastasia de Ruyter van de zaak die dit jaar het beste kopje koffie in de Maasstad heeft geserveerd: Lof der Zoetheid, Noordplein 1 te Rotterdam.

De koffiejury, die bestaat uit 19 Rotterdamse journalisten van de schrijvende pers, radio en tv, beoordeelde dit jaar de koffie van 152 zaken op kwaliteit, aanblik, ambiance, bediening en verhouding prijs/kwaliteit.

De winnaars van de zes categorieën zijn:

Toeristische attracties: Lunchroom Wereldmuseum

Hotels/Hostels: Room Rotterdam

Horeca Algemeen: Wijnbar Janssen & Van Dijk

Grand café's: NRC Nieuw Rotterdams Café

Koffiespeciaalzaken: Coffeelicious

Eetcafé’s/coffeecorners/lunchrooms en tevens totaalwinnaar: Lof der    Zoetheid

Juryrapport

Uit het juryrapport: De winnaar is al eerder zeer geprezen. En zo ook nu. Zeer goede koffie. Geen gruis, gewoon goed en lekker. Het koekje is in dit geval een flinke brok van zelfgemaakte chocobars, mmm... Erg aardige bediening. En die prijs van 2 euro kom daar maar eens om. Prima presentatie. Trouwens naast de koffie mag de thee er ook zijn.

De Ketelbinkie Koffietrofee werd voor de laatste keer uitgereikt. “We hebben onze taak volbracht”, aldus Peter Egge van de Stichting Ketelbinkie. “Toen we ermee begonnen bungelde Rotterdam onderaan de koffielijsten. Nu zitten we in de top van Nederland met eigen branderijen, merken en prima zaken. We zijn van een containerbakkie naar een heerlijk bakkie pleur gegaan”. In die 35 jaar hebben meer dan 130 journalisten als jurylid meegewerkt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: