Koffiebar zonder koffie opent in Amsterdam

28 november 2017 | Roy Spijker

Op 1 december 2017 opent in Amsterdam de Geen Koffiebar; ’s werelds eerste koffiebar met alles in een kop, behalve het gebruikelijke zwarte goud. Ook verkrijgbaar is een humoristische hulpkit die koffiedrinkers in Nederland moet voorbereiden op een wereld zonder koffie. Hiermee vraagt Solidaridad aandacht voor het wereldwijde koffieprobleem en worden alle koffiedrinkers in Nederland opgeroepen samen ons bakje troost te redden. 

Wereldwijd is koffie een van de meest populaire dranken. Dagelijks worden er 2,25 miljard kopjes koffie geconsumeerd, met de groeiende middenklasse in Azië en Latijns-Amerika als snelst groeiende afzetmarkt. Ook in Nederland tikken we met z’n allen heel wat kopjes weg: gemiddeld 3,7 per dag. Daarmee behoren we tot de top 3 grootste koffiegebruikers ter wereld. Terwijl de vraag naar koffie stijgt, bedreigt klimaatverandering echter de koffieteelt.

Knikkebollen achter je bureau, ontwenningsverschijnselen en geen sociaal bindmiddel meer. Het opraken, of aanzienlijk duurder worden van koffie als gevolg, is een reëel doemscenario voor iedere koffieliefhebber. Maar ook voor de 125 miljoen mensen wereldwijd die voor hun inkomen van de koffieteelt afhankelijk zijn. Gelukkig valt het tij nog te keren.

Geen Koffiebar 
In de ongewone Geen Koffiebar werp je een blik op de toekomst van koffie en help je ondertussen mee onze geliefde espresso, cappuccino en koffie verkeerd te redden. Kom langs voor ontbijt, lunch, of klap je laptop open (er is wifi) om te werken. Als ode aan koffie is alles  - van verse sapjes en soepjes tot tosti’s, koffiebroodjes en yoghurt met granola -  behalve koffie, verkrijgbaar in een koffiekop. Toch een straffe opkikker nodig om de dag te beginnen? Geen probleem. Daarvoor neem je plaats in speciale ‘Koffie Kick Booth’.

Wereld Zonder Koffie Kit
Als de koffie dreigt op te raken, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. De speciale Wereld Zonder Koffie Kit helpt daarom koffiedrinkers uit de brand. Met het Koffieklontje kun je even wegdromen bij een ouderwets lekkere koffiesmaak. De Blikopeners en Indommel Stop houden je bij de les. Blikvangers zijn ervoor als je geen moment wil missen en Wunderkoffie zorgt ervoor dat je overal kan genieten van de oude vertrouwde koffiegeur. 

Geen Koffiebar bevindt zich aan de Vijzelgracht 41 in Amsterdam en is van 1 tot en met 10 december 2017 dagelijks van 09:00 uur tot 17:00 uur geopend.  

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: