Kassakeurmerk voor Reeleezee

17 januari 2013
Kassakeurmerk voor Reeleezee

Reeleezee is in het bezit gekomen van het keurmerk Betrouwbaar Afrekensystemen. De Internet Kassa voldoet aan het keurmerk. Het doel is om het toezicht op kassasystemen te intensiveren.

*Directe koppeling*
De Internet Kassa is een fysiek afrekensysteem. De kassa wordt aangesloten op het internet zodat er een veilige omgeving wordt gecreëerd voor het betalingsverkeer. Door de koppeling wordt de verkoopadministratie onmiddellijk bijgewerkt in de administratie van de ondernemer. Zo zijn deze gegevens beschermd tegen verlies. Het verzamelen van betaalbonnen en bestelorders behoren tot het verleden.

*Volledig registreren*
De stichting Betrouwbare Afrekensystemen verleent het keurmerk op advies van onafhankelijke deskundigen van BDO, een Nederlands accountantbedrijf. Leveranciers zoals Reeleezee die het keurmerk ontvangen maken het voor ondernemers mogelijk om bedrijfsgegevens op een juiste en veilige manier te registreren, zoals recente fiscale richtlijnen voorschrijven. Door een volledige registratie is het voor de Belastingsdienst eenvoudiger om toezicht te houden op het financiële verkeer. Het keurmerk wordt vanaf dit jaar gehanteerd.

~Marijn Brok~

Overig nieuws