Jawoord geven in een café

13 juli 2012
Jawoord geven in een café

Trouwen in een café. Vanaf 1 oktober mag dat in de dorpen van de Stichtse Vecht. De regio maakt het mogelijk om te trouwen in horeca-, recreatie- en vrijetijdsgelegenheden.

*Meer keuze*
Het nieuwe beleid geeft aanstaande bruidsparen meer keuzevrijheid. Horeca-, recreatie- en vrijetijdsgelegenheden krijgen de kans zich te profileren als huwelijkslocatie. Daarnaast kunnen aanstaande huwelijksparen de locatie van hun wens verzoeken om zich te laten benoemen tot huwelijkslocatie. De locaties moeten wel aan bepaalde criteria voldoen, onder meer op het gebied van veiligheid. De gemeente Stichtse Vecht is opgebouwd uit Breukelen, Loenen en Maarssen en heeft twaalf kernen. De gemeente ligt tussen Utrecht en Amsterdam in.

*Behoefte aan variëteit*
Wethouder Dienstverlening Pieter de Groene: "Waar het vroeger vanzelfsprekend was dat men ging trouwen op het gemeentehuis, zie je nu dat er behoefte is aan variëteit. Mensen willen graag trouwen op een locatie die bij hen past, zoals in de kroeg waar ze elkaar hebben leren kennen of in hun lievelingsrestaurant."

*Gebruikersvergunning*
Horeca-, recreatie- en vrijetijdsgelegenheden die een trouwlocatie willen worden moeten eerst benoemd worden tot ‘huis der gemeente’. Hiervoor wordt er gekeken naar verschillende criteria. Een belangrijk criterium is het bezit van een gebruikersvergunning. Deze vergunning toont aan dat er voorzieningen zijn getroffen waardoor veiligheid is gewaarborgd, een wettelijke voorwaarde. Ondernemers die benoemd willen worden tot 'huis der gemeente' kunnen een aanvraag indienen bij burgerzaken.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws