Italiaanse salade met brood

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Italiaanse salade met brood

Ingrediënten 

1 niet te verse ciabatta of stokbrood
100 ml olijfolie extra vièrge
4 trostomaten
1 citroen
25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
vers gemalen zwarte peper
3 bosuitjes, in ringetjes
100 gram zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
50 gram rucola, grof gesneden
15 gram basilicum, grof gesneden

Bereidingswijze

Snijd het brood in blokjes. Verhit 50 ml olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood al omscheppend goudbruin. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit. Klop in een glazen schaal het citroensap met de rest van de olijfolie, de geraspte citroenschil, Parmezaanse kaas, zout en peper tot een dressing. Schep de uiringetjes, olijven, tomaat, rucola, basilicum en tot slot ook de blokjes brood door de dressing.

Overig nieuws