In de rij voor wijngaard Amsterdam

14 augustus 2015
In de rij voor wijngaard Amsterdam

Er is al massaal gereageerd op het "bericht":http://www.decafekrant.nl/nieuws/eigen-wijngaard-voor-amsterdam-11971/ dat Amsterdam een eigen wijngaard krijgt. Claire Felicie, een van de initiatiefnemers, vertelt aan "Het Parool":http://www.parool.nl/parool/nl/4060/AMSTERDAM-NIEUW-WEST/article/detail/4119995/2015/08/13/Stedelingen-staan-in-de-rij-voor-stukje-wijngaard-in-West.dhtml dat al
meer dan honderd geïnteresseerden zich hebben gemeld om een stukje grond naast Station Sloterdijk te pachten. De initiatiefnemers hopen komend voorjaar de wijngaard van 1200 vierkante meter aan te leggen. In totaal is er ruimte voor zeventig wijnliefhebbers en een stukje grond kost 250 euro.

*Kritiek*
Het is de bedoeling dat de wijngaard in 2018 ongeveer tien flessen wijn per persoon oplevert. Hier is volgens Felicie kritiek op gekomen van mensen die zeggen dat er voor 22,50 euro per fles betere wijn in de supermarkt te koop is. Felicie zegt in Het Parool dat deze vergelijking nergens op slaat, omdat de pachters onderdeel zullen zijn van een proces.

Overig nieuws