Horeca Vlaardingen krijgt meer vrijheid

11 november 2015 |
Horeca Vlaardingen krijgt meer vrijheid

De gemeenteraad van Vlaardingen gaat akkoord met een pilot om vanaf 1 januari 2016 de openingstijden op zaterdag te verruimen tot
4:00 uur in het horecaconcentratiegebied. De nachtzaken krijgen tijdens deze pilot een 23-uursvergunning. Deze horecabedrijven mogen open zijn van 07:00 uur tot 06:00uur. KHN Vlaardingen is blij met het vertrouwen van de gemeenteraad en de goede samenwerking die geleid heeft tot dit resultaat. KHN bestuurslid Herman Hell: “Met de nieuwe exploitatievergunning en nieuwe openingstijden creëren we meer ruimte voor de ondernemers. Ze zijn niet verplicht hiervan gebruik te maken, maar het geeft ze wel extra ruimte om langer open te blijven als het gezellig is. Op de lange termijn hopen we hier de gasten langer en meer in Vlaardingen te houden en zo een levendige en bruisende stad te creëren.”

Deregulatie
Het bestuur van KHN Vlaardingen heeft de laatste maanden samen met de gemeente gekeken naar het vraagstuk deregulatie en een eerlijk speelveld voor horecaondernemers. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in deze pilot met verruimde openingstijden, eenvoudiger aanvragen van een 'Verlaatje' en kan er sneller een horecabedrijf worden gestart.

Eenvoudig 'Verlaatje'
Ook is de procedure van het aanvragen 'Verlaatje' eenvoudiger geworden. Horecaondernemers die een bepaalde dag langer open willen blijven, dan op de vergunning staat, mogen daar 10 keer per jaar gebruik van maken. De ondernemers kunnen dat bij de gemeente Vlaardingen op dezelfde dag tot 23:00 aanvragen.

Sneller een horecabedrijf starten
Met de komst van een voorlopige exploitatievergunning is het mogelijk om al een horecabedrijf te starten in afwachting van de definitieve vergunning. Het KHN-bestuur steunt dit van harte! Zo kan de horecaondernemer alvast starten en daardoor kan hij efficiënter de eerste fase van het horecabedrijf doorkomen. De drempel om een horecabedrijf te starten, en ook nieuwe horecaconcepten aan te trekken in Vlaardingen, is hiermee verlaagd.

Kroepoekfabriek
Met deze resultaten is er een beter gelijk speelveld gecreëerd voor de ondernemers in de horeca van Vlaardingen. Met de komst van de 'kroepoekfabriek' was het voor veel ondernemers wenselijk om een aantal aanpassingen in de regelgeving aan de gemeente te vragen. Vooral met de pilot om de verruiming van de openingstijden is er een eerlijke speelveld ontstaan.
KHN bestuurder Herman Hell: “Het bestuur van KHN is zich er van bewust dat misschien niet elke ondernemer nu een beter gevoel heeft dat er een eerlijker speelveld is ontstaan. Maar in samenwerking met de gemeente hebben we nu wel een flink aantal stappen in de juiste richting gezet. Vanaf nu kunnen we ons focussen op het levendiger maken van onze mooie stad en hierin moeten alle partijen samenwerken”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Drinks
Column Richard Moerkerk: Daten met een bier

Bij ons, in Proeflokaal De Boom, wordt veel gedate. Normaal gesproken dan, uiteraard. Maar dat we nu gesloten zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er op het moment helemaal niet gedate wordt natuurlijk. Wandelen is helemaal hot en ik denk dat aankomende stelletjes sneller thuis afspreken, waar ze an ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Columns
Column: licht aan het einde van de tunnel…

Het lijkt het nieuwe mantra te zijn van Mark en Hugo, maar volgens mij hebben we nog heel veel bochten te nemen voordat we het licht aan het verre einde kunnen zien. Tot nu toe ga ik nog op de tast door het leven en duurt het heel lang voordat we ‘we zijn er bijna’ mogen zingen. De du ...

15 jaar De CaféKrant
13 jaar geleden in De CaféKrant: Café de Beyerd

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2008, het jaar waarin Spanje het EK Voetb ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: