Horeca Vlaardingen krijgt meer vrijheid

11 november 2015 |
Horeca Vlaardingen krijgt meer vrijheid

De gemeenteraad van Vlaardingen gaat akkoord met een pilot om vanaf 1 januari 2016 de openingstijden op zaterdag te verruimen tot
4:00 uur in het horecaconcentratiegebied. De nachtzaken krijgen tijdens deze pilot een 23-uursvergunning. Deze horecabedrijven mogen open zijn van 07:00 uur tot 06:00uur. KHN Vlaardingen is blij met het vertrouwen van de gemeenteraad en de goede samenwerking die geleid heeft tot dit resultaat. KHN bestuurslid Herman Hell: “Met de nieuwe exploitatievergunning en nieuwe openingstijden creëren we meer ruimte voor de ondernemers. Ze zijn niet verplicht hiervan gebruik te maken, maar het geeft ze wel extra ruimte om langer open te blijven als het gezellig is. Op de lange termijn hopen we hier de gasten langer en meer in Vlaardingen te houden en zo een levendige en bruisende stad te creëren.”

Deregulatie
Het bestuur van KHN Vlaardingen heeft de laatste maanden samen met de gemeente gekeken naar het vraagstuk deregulatie en een eerlijk speelveld voor horecaondernemers. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in deze pilot met verruimde openingstijden, eenvoudiger aanvragen van een 'Verlaatje' en kan er sneller een horecabedrijf worden gestart.

Eenvoudig 'Verlaatje'
Ook is de procedure van het aanvragen 'Verlaatje' eenvoudiger geworden. Horecaondernemers die een bepaalde dag langer open willen blijven, dan op de vergunning staat, mogen daar 10 keer per jaar gebruik van maken. De ondernemers kunnen dat bij de gemeente Vlaardingen op dezelfde dag tot 23:00 aanvragen.

Sneller een horecabedrijf starten
Met de komst van een voorlopige exploitatievergunning is het mogelijk om al een horecabedrijf te starten in afwachting van de definitieve vergunning. Het KHN-bestuur steunt dit van harte! Zo kan de horecaondernemer alvast starten en daardoor kan hij efficiënter de eerste fase van het horecabedrijf doorkomen. De drempel om een horecabedrijf te starten, en ook nieuwe horecaconcepten aan te trekken in Vlaardingen, is hiermee verlaagd.

Kroepoekfabriek
Met deze resultaten is er een beter gelijk speelveld gecreëerd voor de ondernemers in de horeca van Vlaardingen. Met de komst van de 'kroepoekfabriek' was het voor veel ondernemers wenselijk om een aantal aanpassingen in de regelgeving aan de gemeente te vragen. Vooral met de pilot om de verruiming van de openingstijden is er een eerlijke speelveld ontstaan.
KHN bestuurder Herman Hell: “Het bestuur van KHN is zich er van bewust dat misschien niet elke ondernemer nu een beter gevoel heeft dat er een eerlijker speelveld is ontstaan. Maar in samenwerking met de gemeente hebben we nu wel een flink aantal stappen in de juiste richting gezet. Vanaf nu kunnen we ons focussen op het levendiger maken van onze mooie stad en hierin moeten alle partijen samenwerken”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: